Uit de serie: Klanten vragen

 

Allereerst even dit

Laten we beginnen met een opmerking te maken voor het antwoord op deze vraag. Vervuiling van je huis bestaat, vervuiling van de natuur ook, maar wanneer het gaat om vervuiling van je lichaam, daar wordt niet naar gekeken in de westerse medische wetenschap. Dit komt omdat er vooral naar ziekte gekeken wordt en wat daar op dat moment mee samenhangt. Er wordt veel minder gekeken naar de diepere oorzaken en de gemene deler achter een aandoening.

Wat zijn gluten nu helemaal?

Nu naar gluten. Gluten zijn eiwitten die we vinden in tarwe, rogge, gerst of spelt. Omdat de producten met gluten verwerkt worden in andere meelproducten en als bindmiddel vinden we gluten in een hele range met producten. Het is dus een graaneiwit. Granen  vormen, in tegenstelling wat populaire foodgoeroe ’s beweren, tot de meest essentiële voeding van de mens. Kijk maar in de geschiedenis en naar de voedingspatronen in de wereld waar brood, pasta en rijst een centrale rol spelen.  Duizenden jaren ervaring bestaat niet zomaar zolang.

 

Waarom staan gluten in een kwaad daglicht?

Toch zijn er vragen omtrent de gluten. Als het dan een onderdeel is van onze normale voeding waarom bestaat er dan zoveel gluten intolerantie en glutenallergie? Dit komt vanwege de vervuiling van de dikke en dunne darm. Gluten moeten verteerd worden door een schone darm/ Wanneer er schimmelvorming en darminfecties in de darmen zijn, kunnen de gluten slechter verteerd worden en krijg je hier een afweerreactie op.

Voor gezonde mensen geldt dus dat gluten gewoon gezond zijn en een belangrijke bijdrage leveren voor een gezond leven. Voor mensen met zwakke darmen, schimmelinfecties of darmontstekingen die  niet goed op gluten reageren is het zaak dat ze minderen of helemaal geen gluten meer pakken voor een tijdje.

 

Hoe maak je darmen weer sterk?

Voor hen is het belangrijk dat ze hun darmen weer gezond maken

Allereerst moet de oorzaak van vervuiling van de darmen worden aangepakt:

 • Minder vervuiling
  • Geen witte suikers, witte meel en witte rijstproducten
  • Minder medicijnen
  • Puur natuur in plaats van chemisch eten met allerlei conserveringsmiddelen en andere stoffen
  • Geen magnetron gebruiken
 • Minder piekeren of analytisch denken
 • Minder computer en telefoonwerk
 • Meer bewegen
 • Meer zon en frisse lucht

Zuiveren met Taiwan Chlorella

Daarnaast is het belangrijk de opnamestelsel te zuiveren: je dunne darm, je dikke darm, je lever en nieren met name. Wanneer je dit niet chemisch wilt doen (wat natuurlijk een raar idee is, als je weet dat chemie je lichaam verder belast) dan gebruik je de sterkste gebalanceerde zuiveraar die de natuur te bieden heeft. Taiwan chlorella.

Lees vooral onze Website

Lees op onze website waarom Taiwan Chlorella zo goed zuivert en hoe. Lees ook waarom het belangrijk is een kwalitatieve chlorella te kiezen zoals Taiwan Chlorella.

Nog veel meer kun je lezen op onze website; op de pagina’s en via de FAQ en de blogs. Want chlorella, middels goed gekweekt, is een ware parel der natuur met veel verassingen.

Pin It on Pinterest