Inleiding

De welbekende energiedip, waarbij je achter je bureau zit en denkt;’ had ik maar even wat meer energie. Het is een soort van vermoeidheid die we allemaal kennen. Waar komt het door, wat kunnen we ertegen doen en belangrijker nog; Hoe kunnen we het voorkomen.

Waarom te weinig energie?

De energiedip is een moment waarbij we te weinig energie hebben, omdat we er niet aan kunnen komen.  Energie ligt in het lichaam kant en klaar als Adenosinetrifosfaat oftewel ATP. Als deze hoeveelheid gebruikt wordt dan moet hij worden aangevuld, door opname van energiestoffen, door aanvoer vanuit andere plaatsen of door de omzetting uit opgeslagen energie.

De reden waarom we een energiedip krijgen is dat dit dus niet gebeurt. Wordt de ATP ter plekke gebruikt, zoals bijvoorbeeld in de hersenen, dan wordt ie niet of onvoldoende aangevuld.

 

Twee redenen waarom je energie niet wordt aangevuld.

De energiedip is een vermoeidheidgevoel dat je een beetje overvalt. Opeens voel je een vermoeidheid over je heen komen. Dit komt eigenlijk altijd door dezelfde aanleiding; Namelijk dat je te lang bezig bent met een eentonige belasting, die te weinig algehele beweging van je vraagt. Denk aan studeren, computerwerk of eentonige handarbeid.

Deze aanleiding kent drie achtergronden.

  1. Er is te weinig beweging en dus te weinig circulatie in opruiming aanvulling en verfrissing
  2. Er is al een milieu gecreëerd dat te veel belasting op je systeem geeft. Dit is de vervuiling van je intercellulair milieu door slecht eten, te weinig sport en opname van vervuilende stoffen.
  3. Er zijn te weinig stoffen aanwezig die voor de aanzetting van alle energieprocessen zorgen. Dit zijn de enzymwerkingen die mogelijk gemaakt worden door onze vitaminen en mineralen.

 

De oplossing: Hoe kom je van je energiedip af?

In het voorgaande lazen we in de eerste reden de hoe we direct van onze energiedip af kunnen komen. En dat is namelijk door in beweging te komen; Afwisseling!

Sta op en ga even wat anders doen. Neem een frisse neus in de buitenlucht. Doe een paar oefeningen, drink wat en adem eens diep in en uit. Laat je energie weer stromen en je zult zien dat je meteen uit de dip komt.  Juist bij de energiedip komen vaak de pepmiddeltjes aan bod. En ja, ze zullen je energie ook een aan de gang krijgen, maar je betaalt er altijd een prijs voor in de zin van extra vervuiling in je lichaam en een overbelasting van lever en nieren.

 

Hoe voorkom ik mijn energiedip?

Dit is een nog veel belangrijkere vraag, want dit bepaald voor een groot gedeelte je gezonde manier van leven. Om je energiedip minder veelvuldig voor te laten komen of helemaal te vermijden. Moet je alle drie de achtergronden aanpakken.

  1. In beweging komen en zorgen voor afwisseling
  2. Opruimen en schoonmaken van je interne milieu
  3. Zorgen dat er zich voldoende vitamine en mineralen in je lichaam bevinden

 

Taiwan Chlorella ruimt op als geen ander natuurlijk middel

Voor de tweede reden gebruik je het beste Taiwan Chlorella. Chlorella ruimt de slakken en afvalstoffen rondom de cellen op en verwijdert alle belastende stoffen, zelfs zware metalen. Iets wat geen ander middel op deze manier kan. Je darmen worden opgeschoond, je lever en je nieren en je totale systeem kent niet alleen een schoon intercellulair milieu, maar ook een schone spijsvertering waarbij vervuilende stoffen veel minder kans hebben opgenomen te worden.

 

Taiwan Chlorella heeft alle benodigde vitaminen en mineralen in zich.

Ook de derde achtergrond reden kun je het beste met Taiwan Chlorella aanpakken. Want dat is het mooie van Chlorella. Het ruimt niet alleen op. Het voedt ook nog eens in de meest perfecte verhoudingen. Alle vitaminen zelfs het complete vitamine B scala, vind je in Taiwan Chlorella.

 

Taiwan Chlorella is 100% natuurlijk

En daarbij is Taiwan Chlorella natuurlijk een 100% natuurmiddel. Dit betekent dat het nooit geforceerd opgenomen wordt. Van je chemisch samengestelde vitaminepil neem je maar een klein percentage op, omdat het geforceerd, afgebroken moet worden.  Het belast daarbij de lever en nieren, bovendien laat het weer vervuiling achter. Heel anders dan een natuurlijk vitamine van Taiwan Chlorella.

 

Drie soorten vermoeidheid

Er zijn drie soorten van vermoeidheid

De energiedip, die we hier zagen, de werkvermoeidheid en de chronische vermoeidheid. Allemaal laten ze een tekort aan energie zien en in die zin zijn ze hetzelfde. Voor de achtergronden zijn ze alle drie helemaal anders. In onze volgende blog kijken we naar de werkvermoeidheid

 

Heb je een persoonlijke vraag of wil je een persoonlijk advies. Mail ons dan op info@taiwanchlorella.nl

Jouw gezondheid is de kern van ons werk.

Pin It on Pinterest