Wat is jouw optimale dosis van Taiwan Chlorella?

Een goede werking van Taiwan Chlorella die bij jou past begint met het nemen van de juiste dosis. Een sterke zuivere Chlorella als Taiwan Chlorella kun je beter ook niet zomaar gaan slikken. Voordat ik begin met te vertellen hoe je het beste kunt doseren, geef ik eerst wat inleidende informatie:

 

Taiwan Chlorella werkt op drie fronten tegelijk

  1. het zuivert je lichaam van toxines, chemicaliën, zware metalen en andere vuilstoffen,
  2. Het vult je bouwstenen aan met energie, eiwitten, vitamines, mineralen,
  3. Het werkt aan je herstel bij chronische of acute beschadiging van je cellen.

Nu werken ze alle drie tegelijk, maar welke van de drie het meest prominent voor jou werkt hangt af van de staat van je lichaam. Ieder lichaam is anders Soms ligt de eerste behoefte van het lichaam bij het zuiveren. Soms wil je lijf eerst nieuwe energie en soms moet er eerst gerepareerd worden. Net als bij ieder ander aspect van de natuur heeft ook je lichaam z’n prioriteiten.

Wanneer we kijken naar het voedende en reparerende stuk van Taiwan Chlorella (vitamines, mineralen aminozuren, DNA en RNA), dan kun je stellen dat Taiwan Chlorella niet kan worden overgedoseerd. Taiwan Chlorella is puur natuur. Zo wordt het ook op een natuurlijke manier, door enzymprocessen omgezet. Dit is erg belangrijk want in tegenstelling tot de onnatuurlijke vitaminepillen en chemische medicijnen die aan het lichaam opgedrongen worden, neemt het lichaam van Taiwan Chlorella wat het nodig heeft.

De zuivering van Taiwan Chlorella (door het celmembraan en chlorofyl), aan de andere kant, Gebeurt met name in de darmen, en gebeurt los van de vertering. Bij een hoge vervuiling en/of een verhoogde sensitiviteit kan de dosis qua zuivering wel te hoog zijn; Door de zuiverende werking worden lagen vuil afgebroken. Dit brengt vuilstoffen in het bloed voor ze worden uitgescheiden en dit brengt hitte en koude reacties teweeg in de darmen. Hierdoor kunnen klachten als obstipatie, diarree en hoofdpijn het gevolg zijn. Wanneer de klachten licht aanwezig zijn is dit geen probleem, maar je wilt bijvoorbeeld niet dat door obstipatie je stoelgang stopt. Dat komt uiteindelijk ook niet ten goede van je zuivering. Hoofdpijn moet dragelijk zijn en diarree kan de opname van gezonde voedingstoffen te laag maken.

 

Zo moet je dus zorgen voor een dosis zodanig aangepast aan jou dat je het meest optimale aan energie, opbouw, reparatie krijgt naast de meest adequate zuivering.
Laten we het lichaam met zijn cellen eens vergelijken met een stad en zijn huizen. Je kunt uit alle huizen van een stad het afval halen, maar er zullen ook voldoende vuilnismannen nodig zijn om het af te voeren. Andersom kun je deze huizen gaan renoveren, maar als het niet schoon is van binnen dan valt daar niet op te bouwen. Herstel, nieuwe zaken en schoonmaken; alles heeft zijn tijd en z’n intensiteit. Zo kent ook je lichaam z’n eigen behoefte.
Door een dosis te snel te hoog in te zetten kun je een zuivering gaan afdwingen waar je lichaam te zwak voor is. Maar je wit ook niet een te lage dosis, want dan werk je onvoldoende met Taiwan Chlorella. Hoe doe je het goed?

 

Hoe ga je om met je dosis?

Allereerst moet je weten wat een standaard dosis is. De standaard dosis is de dosis waarbij je, gerelateerd aan je grootte en gewicht, altijd voldoende vitamines, mineralen en andere energie-en bouwstoffen binnen krijgt. Het is niet gebaseerd op de schoonmaak van je lever en je darmen. Je bouwt daarom de dosis op, zodat je ook rekening houdt met dit aspect. De standaard dosis is dan de dosis waar je je op richt en naar toe bouwt.
Hieronder het standaarddosis schema voor tabletten / poeder:

  • Kinderen tot 6 jaar: 2-6 tabletten /0,5-1,25 g per dag.
  • Kinderen vanaf 7 jaar: 6-10 tabletten /1,25-2,5 g per dag.
  • Volwassene vrouw: 12 tabletten /3 g per dag.
  • Volwassene man: 16 tabletten /4 g per dag

Begin met opbouwen

We raden aan om een onderhoudsdosis langzaam in 4 stappen op te bouwen; Begin met ¼ dosis voor 3 dagen. Dit is voor een volwassen vrouw 3 tabletjes (0,75 g) en voor een volwassen man, 4 tabletjes ( 1 gram) per dag. Wanneer dit goed voelt ga dan naar ½  dosis. Weer voor 3 dagen. Dan ¾ dosis, weer voor 3 dagen en tenslotte als dat allemaal goed voelt ga je over naar de normale aanbevolen dosis.
Gedurende je opbouw let je op dat je geen reacties krijgt zoals obstipatie, diarree of hoofdpijn. Dit zijn geen bijwerkingen, maar tekens dat er teveel werking is van Taiwan Chlorella. Je neemt je dosis dan een stapje terug. Totdat deze uitwerkingen verdwijnen. Je houdt dan deze verlaagde dosis voor een week en bouwt dan weer verder op.

Zo zie je dat je uiteindelijk komt bij de dosis die bij jou past. Niet altijd is dat een standaard dosis, omdat zuiveringsprocessen of herstelprocessen voorgaan en reacties geven. Wanneer je reacties hebt en ook na een week niet verder kunt opbouwen, dan is dat je dosis voor de eerste tijd. Na verloop van tijd kun je misschien wel weer verder opbouwen.

Pin It on Pinterest