Inleiding

Chronische vermoeidheid of Burn-out komt steeds vaker voor. In alle leeftijdscategorieën. Wat moet je weten en hoe pak je het aan als jij het hebt. Hier lees je welke stappen je moet nemen en wat je moet laten.

 

Hoe word je chronisch vermoeid of hoe kom je in een burn-out?

Het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig; namelijk door stelselmatig meer energie te verbruiken dan dat je opbouwt en vervangt. Dat brengt je in een staat van constante vermoeidheid.

Is er een verschil in chronische vermoeidheid en burn-out?

Er is een verschil in het ervaren van een chronische vermoeidheid en een burn-out. Bij een chronische vermoeidheid voel je je constant moe. Je kunt nog wel dingen doen, maar de lust ontbreekt. Andere klachten komen er vaak bij, maar de vermoeidheid is het centrale gevoel.

Een Burn-out is een dieper gat van vermoeidheid en overvalt je vaak, op het moment dat het voor het eerst optreedt. Eenmaal in een burn-out merk je dat je niveau van energie heel duidelijk te laag is, zo niet op een nulpunt is aangeland. Je bent te lang op een veel te hoog tempo doorgegaan en opeens is het allemaal op. Je bent bijna allergisch voor anders ‘normale’ prikkels. Zoals geluiden, lichtfrequenties, drukte, veel mensen bij elkaar of je telefoon -en internet prikkels.

 

Actief versus passief

De aanpak van zowel de chronische vermoeidheid als de burn-out is hetzelfde omdat er uiteindelijk hetzelfde aan de hand is. Namelijk een duidelijk tekort aan passieve energie.

Actieve energie is de energie die gemobiliseerd wordt op het moment dat je iets gaat doen; denken, lopen of met je handen werken. Passieve energie is je energievoorraad die nog niet gemobiliseerd is, maar klaarligt om gebruikt te worden. Bij zowel de burn-out als de chronische vermoeidheid zijn de voorraden van passieve energie te laag of uitgeput.

Je hebt actieve energie nodig, niet alleen om geestelijke ne fysiek actief te zijn, maar ook om nieuwe energie aan te trekken, op te nemen en jezelf te verschonen. Hoeveel je hier nog van hebt bepaald dus of je een chronische vermoeidheid ervaart of een burn-out.

Wat is er precies aan de hand?

  • Je energie voorraad is te laag of uitgeput
  • Er is dus ook te weinig energie die kan circuleren om jezelf te verversen en aan te vullen
  • Vervuiling van je systeem van je gebied tussen je cellen en je bloed, zorgt ervoor dat het allemaal nog trager verloopt en dit sluit de vicieuze cirkel.

 

De oplossing: De 7 treden om uit het dal te komen

  1. Zorg voor een ritme. Dit is het allerbelangrijkste. Zorg voor een ritme waarin je voldoende rust en niet meer over je grenzen heen gaat. Een ritme begint met dag en nacht ritme. Hoe laat ga je naar bed en hoe laat sta je op. Dan kijk je op welke tijden dat je eet. Daarna deel je je relatieve activiteit, -en rustmomenten in. Zet het op papier en zet erbij wat en wanneer je iets doet.
  2. Eet gezond; alleen verse en volkoren producten. Neem vooral eenpansmaaltijden en soepen, want hiervan is de vertering makkelijker. In plaats van bladgroenten, smoothies en rauwkost die vaak meer energie kosten dan dat ze opleveren. Zij hebben een andere functie, die we nu niet zo nodig hebben.
  3. Breng je energie rustig in beweging met rustig wandelen of oefenen, warmte pakkingen en massage
  4. Zorg voor opruiming met Taiwan Chlorella. Als enige natuurlijke schoonmaker, kost deze geen energie en is ook nog eens de meest grondige en snelste zuiveraar die er in de natuur te vinden is.
  5. Neem extra vitaminen en mineralen. Ook voor deze trede gebruik je Taiwan Chlorella, want niet alleen wordt het natuurlijk opgenomen (als resultaat geen vervuiling en geen verlies van energie) Ten tweed bevat het alles wat je extra nodig hebt om je systemen te ondersteunen en je energie weer op te bouwen.
  6. Gebruik extra verwarmende kruiden zoals gember, knoflook, kaneel, venkel, anijs in je thee en voedingen
  7. Gebruik energieopbouwende kruiden zoals ginseng, maca, aloë vera, geklaarde boter, amandelen en Taiwan Chlorella. Ja ook hier speel Taiwan Chlorella weer een rol omdat het alle essentiële aminozuren bevat die je eiwitten eenvoudig zonder veel energie opbouwen.

Heel belangrijk bij al deze treden

Trek je eigen plan. Niemand weet hoe jij je voelt en hoe jij reageert, niet je bedrijfsarts, niet je baas, niet je coach, niet je vriend of vriendin en niet je moeder. Blijf bij je zelf. Dit punt is al net zo belangrijk als het eerste.

 

Hoe voorkom ik een terugval.

Je klimt uit dat dal van vermoeidheid door er stelselmatig aan te werken en niet van dit ritme af te wijken. Luister naar jezelf. Sleutel is dat je aan het einde van de dag energie overhoudt en een beetje meer hebt dan aan het begin. Doe je dat niet, pas dan je ritme aan.

Zo klim je, pas je aan en klim je weer verder. Langzaam zul je je wat actiever gaan voelen en kun je ook wat meer activiteit in je ritme opnemen.

Als je eenmaal de slag te pakken hebt en ziet dat je terugkeert naar een normaal bestaan dat is dit meteen de profylaxe, want je weet nu ook precies hoe je het voorkomen moet.

Taiwan Chlorella als centraal supplement

Multivitaminepillen, visoliecapsules, eiwit shakes en zuiveringstabletten. Allemaal dingen die mensen pakken en onnatuurlijk je lichaam belasten. Je zag al in de verschillende treden dat Taiwan Chlorella een heel divers natuurlijk supplement is. Het is echt uniek in zijn werkingen van zuivering, vitamine, -en mineralen suppletie, herstel en eiwitopbouw. Niet alleen voor de chronische vermoeidheid, maar voor heel veel ziektes en klachten waarbij je dus uit balans bent is het echt de enige essentiële superfood. Het steekt met kop en schouder boven alle ander supplementen en superfoods uit.

 

We wensen je veel succes met je klim uit het vermoeiden dal en als je op welk moment dan ook advies van ons nodig hebt, mail ons dan op:

info@taiwanchlorella.nl

Jouw gezondheid is de kern van ons werk.

Pin It on Pinterest