Cellulitis tegengaan in simpele stappen!

Veel vrouwen hebben last van cellulitis. Niet alleen vrouwen van over de 40 met wat dikkere billen. Nee cellulitis komt zelfs voor bij tieners met perfecte afmetingen en een jong gestel. De reden hiervoor is dat er meer factoren een oorzaak zijn van cellulitis.

Wat is Cellulitis

Cellulitis is een opzwelling van de vetcellen tussen het net van bindweefselvezels. Deze opzwelling kan komen door meer vet in de vetcellen, maar ook door de opslag van gifstoffen in de vetcellen die daardoor water aan gaan trekken en daardoor gaan opzwellen. Ook een verzwakking van het bindweefselnet zorgt ervoor dat onderhuidse vetcellen kunnen uitstulpen. Deze bindweefselverzwakking is een resultaat van minder goede voeding, vervuiling van de darmen (waardoor slechte je een slechte opname hebt van goede voeding) en veroudering. In het kort komt het erop neer dat je cellulitis krijgt door:

  1. Verzwakking van het elastisch bindweefsel in en onder de huid.
  2. Het vasthouden van teveel water in de vetcellen
  3. Teveel gifstoffen in je darmen en onderhuids weefsel.

Nu zijn er een boel dingen die je kunt doen. Ten eerste begrijpen waardoor het komt. Heb je het bovenstaande goed gelezen heb je dat al achter de rug. Dan kun je namelijk voor jezelf bepalen op welke fronten je het hardst moet werken en waar het bij jou voornamelijk aan ligt.

Hier volgt dan het logische recept tegen cellulitis:

Het recept tegen cellulitis:

  1. Eet gezond zodat je minder vet opbouwt en een gezonder bindweefselstelsel bouwt. Eet zo min mogelijke verzadigde vetproducten. Verzadigd vet zit veel in dierlijke producten, zoals volvette kaas, worst, vet vlees en volle melkproducten. Ook zit er veel verzadigd vet in koek, gebak, snacks en zoutjes. Eet de groenten en fruit van het seizoen en het land. Neem volkoren producten in plaats van witte meelproducten. Vergeet witte suiker, neem alleen natuurlijke suikers en met mate. Houd de zoutpot in de kast of gebruik een beetje natuurlijk zeezout. Laat die hoofdpijnpillen liggen en zorg voor minder stress, minder koffie en minder alcohol. Dan heb je een gezondere energiebalans, minder opbouw van vet en een sterker bindweefsel.
  2. Sport met regelmaat. Met name duursporten zorgen voor goede doorbloeding, betekent een goede voeding en een goede afvoer van gifstoffen. Het zorgt ook voor de afbraak van vet in de vetcellen en voor een versterking van het bindweefsel.
  3. Borstel de huid. Het borstelen van de huid zorgt ook voor een betere doorbloeding, een versterking van het bindweefsel en een afvoer van afvalstoffen via de poriën. Smeer de huid dus niet dicht met zalfjes die toch alleen maar oppervlakkig werken. Geloof de verkooppitch niet. Het gaat in 99 procent van de gevallen om veel te dure producten die verkocht moeten worden.
  4. Neem Taiwan Chlorella voor 3 weken in een dubbele dosis van de normale onderhoudsdosis (=therapeutische dosis) Chlorella in het algemeen is het sterkste natuurlijke zuiveringsmiddel. Zowel voor de darmen, waar je vervuiling van de huid begint als voor de lever, de longen en de huid. Ook ruimt Chlorella de vervuiling van de vetcellen op. Naast het opruimen van vervuiling zorgt Chlorella voor een herstel van het bindweefsel. Stoffen als RNA, vitamine C, essentiële aminozuren, ijzer, vitamine B6 & 12 zijn allemaal belangrijke factoren bij de heropbouw van nieuwe cellen in het algemeen en met name voor de huid. Als bonus heeft Chlorella ook nog een hoge concentratie aan omega 3 vetzuur, wat zorgt voor een normale smering van de huid van binnen uit. Een goede Chlorella soort kan je dit allemaal bieden. Neem je Taiwan Chlorella dan garanderen we je dit ook.

Zo maak je je huid weer gezond. Niet alleen van je billen en heupen, maar ook van je gezicht, hals en borsten. En niet alleen je huid, maar je gehele gestel. Wat een geluk dat als je op een natuurlijke manier werkt je altijd in het geheel gezond werkt.

Pin It on Pinterest