Wat is chronische diarree

Niet alleen herkenbare waterige ontlasting, maar ook de te losse stoelgang die lang aanhoudt valt in dit verhaal onder chronische diarree. Eerst dus maar eens vertellen wat een normale stoelgang is. Een normale stoelgang is een welgevormde drol met een glanzende slijmlaag, één maal per dag. Veel mensen vinden een te harde of te losse stoelgang normaal omdat ze dit al jaren, soms zelfs al vanaf de kindertijd, hebben. Ook wat betreft frequentie wijken veel mensen al jaren af van het normale. Natuurlijk zijn er individuele verschillen, maar de waarheid is dat echt veel mensen al jarenlang een gradatie van chronische verstopping of diarree hebben. Wanneer je jong bent is je flexibiliteit vaak nog groot genoeg om zonder verdere symptomen hiermee te leven, maar bij  het ouder worden komen hier ook klachten uit voort. Klachten die zelden of nooit meer teruggevoerd worden naar de kwaliteit van de darmen. In de Chinese geneeskunde is men zeer bewust van de centrale rol die de darmen spelen. Darmen zijn immers het begin en einde  van je lichamelijke leven. Hier vind de keuze plaats welke bouwstoffen tot jouw levende energie gaan horen en welke niet of niet meer. In de Chinese geneeskunde zijn zelfs stromingen bekend waarbij alle klachten vanuit de darmen behandeld worden.

95% komt door koude

In 95% van de gevallen is diarree een situatie van koude op de darmen. Ook al heb jij het niet koud. Je afzonderlijke organen en dus ook de darmen kunnen wel degelijk te koud zijn en daarom niet meer optimaal functioneren. De interne slijmlaag die tegen de darmplooien ligt wordt bij koude te dun en te waterig. Denk maar eens aan je loopneus bij een verkoudheid. Doordat deze te dun wordt kunnen de voedingsstoffen slechter hierin worden vastgehouden. Hierdoor hebben enzymen en bacteriën een kortere tijd om deze om te zetten en ook de hoeveelheid aan voedingsstoffen is minder. Het resultaat is een verminderde opname van bouwstoffen en energie door de darmen oftewel een onvolledige en slechte vertering.

Vermoeidheid, slechte weerstand, verminderde eetlust, sneller hoofdpijn en lusteloosheid zijn een paar van de eerste symptomen.

Doordat er minder verbranding (=verwarming)is wordt er een vicieuze cirkel in gang gezet. De vermindering aan warmte schaadt de circulatie in de darmen, maar ook daarbuiten. De vermindering aan bouwstoffen zorgt voor een verzwakking van je systemen. Voorbeelden van de eerste klachten hierbij kunnen zijn: Vermoeidheid, slechte weerstand, slechte vaatstructuur (snel blauwe plekken), verminderde eetlust, vasthouden van vet, vuil en water in de cellen (te dik worden), distensie in de buik, sneller hoofdpijn, slechte concentratie en lusteloosheid. Uiteindelijk kan leiden tot meer serieuze aandoeningen zoals systeemziekten, diabetes, reuma, hart –en vaatziekten en kanker. Genoeg bangmakerij. De conclusie is dat je dus ertegen in actie komt.

4 stappen tegen chronische dunne ontlasting

Wanneer je een te frequente stoelgang hebt, die te los is en waarin je soms ook nog onverteerde voedselresten in kunt herkennen, dan kun je het volgende recept volgen:

  1. Zorg dat je ten alle tijden warm bent, geen koude voeten, koude handen, buik of rug hebt. Zo verlies je tenminste geen warmte.
  2. Om de interne buik te verwarmen neem je minimaal 3x daags een kop gemberthee en leg je één a tweemaal per dag een kruik op je buik.
  3. Neem geen afkoelende voedingsmiddelen meer. Hiervoor vermijd je zoveel mogelijk rauwkost, yoghurt (achtige), citrus vruchten en sappen, tropische vruchten en sappen.
  4. Neem Taiwan Chlorella die je rustig opbouwt over een aantal dagen naar 4 gram per dag voor vrouwen en 6 gram per dag voor mannen. Deze Taiwan Chlorella herstelt je slijmvlies, ruimt blokkades op, herstelt je weerstand, ruimt vervuiling op en geeft je extra geconcentreerde vitamine, mineralen en bouwstoffen voor je functioneren en herstel.

Verwarmen, verwarmen en nog eens verwarmen

Verwarmen staat dus centraal. Kom je hierin te kort dan slaagt dit recept maar ten dele. Het spreekt vanzelf dat je ook acute koude, dus acute diarree met dit recept kunt bevechten.

De besproken koude kan nog voor meer problemen zorgen in de darmen, maar daarover in een ander verhaal meer.

Heb je last van chronische diarree? Geef ons je vragen en ervaring.

www.taiwanchlorella.nl 

 

Pin It on Pinterest