Hoogwaardige chlorella

WAT IS HOOGWAARDIGE CHLORELLA?

Chlorella is een zeer krachtig voedingssuplement. Maar, alleen als je een chlorella van hoogwaardige kwaliteit gebruikt. Chlorella is niet altijd chlorella. Niet alleen omdat er meerdere soorten zijn, maar ook omdat er veel wordt gesjoemeld. Bedrijven zoeken snelle winst omdat dit hét gezondheidsproduct van de toekomst is. Ben je op zoek naar een goede, hoogwaardige Chlorella? Ga dan alleen voor de beste en schoonste chlorella. Let hierbij op de volgende zaken: 

1. ZUIVERHEID

Chlorella zuivert je lichaam als geen ander middel; darmplak, residu van pesticiden, herbiciden zware metalen, medicijnen en nog veel meer andere zaken die je anders nooit kwijt zou raken. Dan wil je natuurlijk dat de chlorella die je daarvoor gebruikt zelf ook niet vervuild is.

Een goede producent let hierop en doet er alles aan om die zuiverheid te waarborgen. Hiervoor laat hij geregeld zijn product testen. Koop je chlorella? Check dan eerst de testrapporten. Zijn deze niet beschikbaar? Dan kun je grote vraagtekens gaan zetten bij de claims die gemaakt worden.

Klik hier voor onze testrapporten.

2. HOE IS DE CELWAND GEBROKEN

Chlorella is een eencellige micro-alg. Iedere cel is qua opbouw bijna identiek aan een menselijke rode bloedcel. Echter de celwand van chlorella is veel dikker. Deze bestaat uit drie lagen. Zou je chlorella zomaar slikken zonder dat er iets mee gedaan is, dan gaan de chlorella cellen door hun sterke celwand onverteerd door je lichaam. De celwand moet dus worden gebroken om de inhoud voor ons beschikbaar te maken. Om twee redenen is de manier waarop dit gebeurt cruciaal voor de kwaliteit van je chlorella:

  1. Bij het breken mag de de kostbare inhoud niet beschadigd worden, want daar slik je het nu juist voor.
  2. De moleculaire structuur van de celwand moet intact blijven anders kunnen zware metalen en chemische verbindingen niet meer door de celwand gebonden worden en het lichaam uitgebracht worden.

 Er zijn vijf methodes die voor het breken van de celwand gebruikt worden:

1. DE DYNOMILL METHODE

In de 70er  jaren was dit de beste methode. Bij deze methode malen kleine glazen of ceramische balletjes de chlorella cellen kapot. We weten nu dat niet alleen de celwand opengebroken wordt, maar dat er veel meer kapot gaat waaronder de chloroplasten, de mitochondriën en de celkern. Juist deze maken samen het overgrote deel uit van het zo waardevolle CGF (chlorella growth factor). Ook de celwand zelf wordt te zeer verpulverd waardoor zijn functie ook sterk achteruit gaat functie (verwijdering van zware metalen).

Omdat alles uiteenvalt, komt alles vrij voor oxidatie en gaat de waardevolle inhoud snel verloren. Tenslotte is er ook nog de vervuiling van de chlorella met glasstukjes van de balletjes. Niet meer de methode van nu dus.

2. ULTRASONE METHODE

De ultrasonische trilling brengt een proces op gang dat we cavitatie noemen wordt. Door de trillingen worden kleine belletjes binnen in de chlorella cel gevormd. Deze exploderen uiteindelijk waarmee ze de  celwand kapot scheuren. Voor de celwand is het een goede methode, maar voor de onderdelen van de cel niet omdat deze met de explosie ook grotendeels uiteenvallen.

3. DE VRIES-DOOI METHODE

De vries-dooimethode werkt aan de hand van het vormen van ijskristallen in het binnenste van de cel waardoor deze uitzet en breekt. Bij het ontdooien is de celwand gebroken en de inhoud bereikbaar. Echter ook hier blijft de schade niet beperkt tot de celmembraan. Ook de inhoud, zoals wederom de kern, de mitochondriën en de chloroplasten gaan hiermee kapot.

4. DE ULTRA KORTE GOLF METHODE

De ultra korte golfmethode werkt aan de hand van een soort magnetronstraling. Wanneer je de werking van de magnetron kent dan weet je dat popcorn niet alleen popt (de celwand), maar dat ook eiwitten denatureren oftewel hun werking verliezen. De hoge temperatuur kookt de cel van binnen en vernietigd eigenlijk zo’n beetje alles wat waarde heeft. Deze methode is de goedkoopste, de snelste en wordt ondanks de slechte uitkomst nog heel veel gebruikt. Dit om maar te kunnen zeggen dat de celwand gebroken is. Je houdt echter weinig chlorella kwaliteit over.

 

5. DE PRESSURE-RELEASE METHODE

De pressure-release methode is de meest moderne methode. Chlorella gaat onder een enorme snelheid van een laag drukvat over naar een hoog drukvat en weer terug naar een laag drukvat. Dit gebeurt in een milliseconde. De cel popt open door de drukverschillen, maar niet zodanig dat ie uit elkaar klapt. De celmembraan scheurt alleen. Hierdoor zijn alle nutriënten voor ons beschikbaar en blijft de zuiverende werking optimaal. Doordat de chlorella niet onderhevig is aan oxidatie is de opbrengst voor ons vele malen groter en is de chlorella ook veel langer houdbaar.

KIES VOOR PRESSURE RELEASE CHLORELLA

Wil je Chlorella kopen? Vraag dan naar de methode waarmee de celwand gebroken wordt. Alleen het feit dat deze gebroken is zegt niets over de kwaliteit. Chlorella nemen die door een verkeerde breekmethode geen werking meer heeft is hetzelfde als geen chlorella nemen. Taiwan Chlorella  gebruikt de pressure-release methode, de beste van de vijf.

N.B. Van niet alle chlorella hoeft de celwand gebroken te worden. Koreaanse chlorella en Duitse chlorella staan erom bekend dat ze gekweekt wordt in kassen en tubes waardoor ze niet blootgesteld worden aan natuurlijk zonlicht en daarmee ook geen harde celwand nodig hebben. De onnatuurlijke groei zorgt echter voor mindere kwaliteit; bijvoorbeeld van het zo belangrijke chlorofylgehalte en van de celwand (gebroken), die helpt met het opruimen van zware metalen.

3. 100% PURE CHLORELLA

DE BETEKENIS VAN 100% CHLORELLA

Wij gebruiken voor ons product 100% pure chlorella. Klinkt goed, toch? Het is ook nog waar. Naast dat we 100%  chlorella gebruiken voor ons product is ook de inhoud die we verkopen 100% chlorella. Zie je het verschil? Het percentage is vaak een verwarrend concept en teveel producenten maken hier misbruik van. Er wordt vaak geadverteerd met 100% chlorella. Echter deze 100% chlorella kan worden vermengd met een vulmiddel, zodat de 100% chlorella nog maar 20% van de inhoud van het product uitmaakt.

WAT IS PURE CHLORELLA

Een andere term die gebruikt wordt is ‘pure chlorella’. Nu kan dit duiden op het feit dat er geen mengvormen gebruikt zijn zoals chlorella en een extra vitamine. Het hoeft niets te zeggen over de puurheid van het product als zijnde onvervuild. De enige manier om dit te weten te komen is toch weer die testrapporten bekijken.

WETTELIJKE NORMEN

Misleidende teksten zoals deze worden maar al te vaak gebruikt. Het gaat dan meer om het feit dat de producent binnen de wet blijft met zijn reclame dan dat hij zijn klant wil informeren. ‘biologisch’, ‘organisch’, ‘natuurlijk’ Het zijn allemaal termen die te pas en te onpas gebruikt worden. Biologische chlorella bijvoorbeeld verwijst naar een procedé dat gevolgd moet worden en niet naar de zuiverheid of de echte natuurlijke oorsprong.

Om te weten of chlorella hoogwaardig is van kwaliteit kijk je naar de testrapporten, naar het kweekprocedé en hoe de kwaliteitscontrole uitgevoerd wordt. Taiwan Chlorella probeert op alle gebieden zo duidelijk en transparant mogelijk te zijn zodat u weet wat u koopt; een echt kwaliteitsproduct.

4. DE KWEEKMETHODE

De werking van Chlorella is meervoudig;

  • het zuivert je lichaam van plak en gifstoffen;
  • het is een hoogwaardig supplement voor vitamine, mineralen en essentiële aminozuren;
  • het heeft een zeer sterk herstellend vermogen bij ziekte en revalidatie.

Tenminste, dit kan de werking van chlorella zijn. Net als iedere plant en dier heeft ook chlorella bepaalde voeding en omstandigheden nodig om zich te ontwikkelen. Licht, temperatuur, zuurstof, mineraalrijke voeding en zuiver water zijn daarbij van groot belang. Door veel producenten wordt chlorella gekweekt onder kunstmatige, makkelijk controleerbare omstandigheden. Bijvoorbeeld om de opbrengst zo groot mogelijk te maken of om de zuiverheid absoluut te garanderen. Hiermee gaat echter de balans, die van chlorella maakt wat het is, verloren. Op de kunstmatige manieren kweek je misschien wel een hele zuivere , maar tegelijk een zwaar gehandicapte chlorella. De naam chlorella verwijst naar het hoge chlorofylgehalte. Iets wat je alleen verkrijgt door fotosynthese en dus onder de zon. In de natuur is alles in evenwicht en vraagt alles z’n tijd. Wanneer we gaan forceren in tijd of in het leggen van accenten, dan gaat het mis. Het is de natuur die chlorella haar prachtige kracht geeft.

Bij Taiwan Chlorella kweken we onze chlorella in een prachtige natuurlijke omgeving.

 

5. DE SELECTIE VAN DE BESTE STAMMEN(STRAINS)

Chlorella is een eencellig waterplantje. Zo moet je het zien: Door deling ontstaan er uit een cel twee. Dan vier, acht enzovoort totdat er miljoenen zijn die een pilletje of een poeder voor jou kunnen vormen. Nu is een deling niet altijd optimaal en ontstaan er na een deling ook zwakkere cellen. Gebruik je ook deze voor verdere deling dan gaat de uiteindelijke kwaliteit van je chlorella dus achteruit.

Bij Taiwan chlorella zoeken we om te beginnen de beste cellen uit om een nieuwe kweek in te zetten. Dit gebeurt in een laboratorium onder een microscoop en is een tijdrovende arbeid. Maar wel eentje die garandeert dat we met het beste beginnen. Gedurende het groeiproces (deling) houden we strak in de gaten of er ergens degeneratie (vermindering van kwaliteit) optreedt. Is dat het geval dan wordt deze partij verwijderd. Zo houden we iedere kweek sterk en optimaal van kwaliteit.

De kweek van een bepaalde partij chlorella duurt bij ons dan ook drie maanden en vraag veel man-uren om alles perfect te houden. 

6. DE CONTROLE VAN DE KWALITEIT

Kwaliteitscontrole is van het uiterste belang voor ons.

Uit elke geoogste partij chlorella wordt een monster genomen en gemengd in een zoutoplossing. Hieruit wordt een cultuur bereid om te bepalen of er eventuele bacteriële groei aanwezig is. Computer gecontroleerde metingsprocessen worden vervolgens ingezet om het componentprofiel van de chlorella te bepalen. Als een partij chlorella niet aan de voorgeschreven normen voldoet wordt deze verwijderd. Nadat de chlorofyl inhoud is gemeten en goedgekeurd met behulp van een kleuren spectro-photometer, wordt de chlorella ten slotte onder een microscoop onderzocht om zeker te zijn dat er geen onzuiverheden aanwezig zijn. Dan pas wordt het product verpakt voor de verkoop.

Grondige analyse bepaalt de biochemische samenstelling en de microbiologische componenten van het poeder. Wij vinden dat chlorella moet voldoen aan strenge wettelijke normen als om verkocht te mogen worden voor menselijke consumptie. Onze tabletten bevatten geen vul -of bindmiddelen en alleen wanneer de chlorella 100% puur is en geen onzuiverheden bevat kun je dit ook doen zonder bind -en vulmiddelen. Voor de kenner is een puur tablet herkenbaar aan kleur en hardheid.

Onze kwaliteitscontrole nogmaals in opsomming:

  1. bacterieel onderzoek
  2. nutritionele analyse
  3. kleur inspectie
  4. volume controle
  5. zuiverheidsproeven

Wanneer een batch van chlorella niet voldoet aan de normen van bovengenoemde tests, wordt het verwerkt als een ingrediënt voor diervoeding.

Naast onze eigen kwaliteitscontrole laten we onze chlorella ook nog eens geregeld testen door een  extern onafhankelijke instituut. We doen dit om te kijken of we door de jaren heen blijven verbeteren en we doen dit om uitgebreid de totale content van chlorella microbiologisch nog eens na te kijken.

Pure-Alga-Tech

Dit is het keurmerk dat de kwaliteit garandeert van de geproduceerde chlorella door Taiwan Chlorella manufacturing Company. Door te kiezen voor Pure-Alga-Tech bent u verzekerd van topkwaliteit chlorella, De ervaring van meer dan 55 jaar heeft bij ons geresulteerd in de productie van een ultiem natuurlijk gezondheidsproduct.

7. DE PRIJS VAN GOEDKOOP

Wanneer de prijs van chlorella erg laag is, kun je ervan uitgaan dat je een inferieure kwaliteit koopt. Het natuurlijke proces kost tijd. De kwaliteitscontrole kost tijd en er zijn veel mensen bij betrokken. De manier van de celwand breken is een minutieus en duur proces. Externe controle kost geld en tenslotte de continue selectie van de batches (partijen) kost tijd en intensiteit.

Nu kun je natuurlijk hieraan voorbij gaan; geen selectie, alles maar laten groeien, massale celwandbreking met verpulvering van de kostbare inhoud, geen zuiverheidscontrole, een geforceerde kweek en ‘last but not least’, de grootste winstfactor; het vermengen van chlorella met een bindmiddel.

Zo zie je dat chlorella niet altijd Chlorella is. Met de goedkoopste manieren kun je je winstmarge maar liefst vijftig maal vergroten. Wanneer we niets meer aan de kwaliteit zouden doen, maar alles aan de winst dan konden we dus 50x meer verdienen. Zo zie je dat het verkeerde gedrag de grootste beloning krijgt. Dit is zo vaak het geval wanneer het gaat over natuurlijke producten.

Nu denk je dat chlorella een onbekend product is, een niche, maar niets is minder waar. Miljoenen kilo’s chlorella worden ieder jaar over de wereld verkocht.

Wij kweken al Chlorella sinds 1964. En al die tijd zijn we onszelf en onze chlorella aan het verbeteren. Dat is dus nu 55 jaar werken aan verbetering. We zijn trots op onze chlorella en willen alleen het beste verkopen

Ben je op zoek naar een goede chlorella, let dan op of deze onder de meest natuurlijke en zuivere omstandigheden gekweekt is. Ben kritisch en koop geen chlorella die toch niets doet. Dan kun je beter je geld aan een goed doel schenken.

Taiwan Chlorella wordt op de meest natuurlijke manier in een de meest zuivere omgeving gekweekt. Klik hier voor onze testrapporten.

TAIWAN CHLORELLA

RECHTSTREEKS VAN DE KWEKER

Chlorella is een waardevolle natuurlijke bron voor je gezondheid. Een onmisbaar supplement voor iedereen. Ontdek zelf waarom Taiwan Chlorella zo speciaal is en ervaar de kracht van onze chlorella.

Bestel je chlorella hier bij Taiwan Chlorella

Pin It on Pinterest