Veel gestelde vragen

Wat betekent de naam Chlorella?
De naam Chlorella is uit het Latijn en betekent ‘klein bladgroen’. Het verwijst het naar het ongewoon hoge gehalte aan chlorofyl, wat chlorella zijn karakteristiek diep Smaragdgroene kleur geeft.
Wat is Chlorella nu precies?
Chlorella is een eencellige groene zoetwater alge. Er zijn verschillende soorten Chlorella. Bij vrijwel alle soorten bevatten de cellen de rijke voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde voeding. Chlorella bevat een unieke reeks componenten, zoals de Chlorella Growth Factor (CGF) en verder alle noodzakelijke stoffen zoals alle essentiële aminozuren, verzadigde en onverzadigde vetzuren, de meest waardevolle vitaminen, mineralen en sporenelementen. Het voedingsgedeelte van Chlorella is 60% proteine, 20% koolhydraten, 11% vetten en 9% andere componenten zoals water, vezels, mineralen etc. Al deze elementen tezamen vormen de ideale voeding.
Kan Chlorella kanker genezen?
Nee Chlorella kan geen kanker genezen, maar wel een bijdrage leveren aan het schoonmaken van het lichaam en het herstel. Er zijn genotypische (in aanleg) en fenotypische (verworven door levensstijl) oorzaken voor kanker. Taiwan Chlorella werkt in op het fenotypische gedeelte door middel van opruiming en herstel. Echter er zijn in je leven natuurlijk veel factoren, goede en slechte die je kanker beïnvloeden. Chlorella is een goede. Dat kanker onomkeerbaar zou zijn is een zeer oud en achterhaald concept. Vanaf een bepaald stadium, ja, maar in beginstadium is de omkeerbaarheid van processen al heel lang onderzocht en aangetoond. Voor onderzoekvoorbeelden zie link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312698/  Je doet dus wat je kunt om alle invloeden positief te krijgen.

 

Wat is Chlorella Sorokiniana, koning der Chlorella’s?
Er zijn over het algemeen tien verschillende soorten van Chlorella. De bekendste vertegenwoordiger van deze soorten is Chlorella Pyrenoidosa. Chlorella Sorokiniana is daar een tak van. Het staat ook bekend als de ‘koning der Chlorella’s’. Van alle soorten Chlorella is Chlorella Pyrenoidosa (Sorokiniana) de enige soort die een substantiële hoeveelheid CGF bevat.

Chlorella Sorokiniana is een smaragdgroene eencellige zoetwater micro-alge. Deze worden nu algemeen erkend als de meest potente hele voeding op Aarde. De microscopische structuur van Chlorella, nauwelijks groter dan een menselijke bloedcel, bevat meer essentiële voedingsstoffen dan welke ander voedingstof dan ook.

Wat is de werking van Chlorella Sorokiniana?
Chlorella Sorokiniana:

  • Versterkt het immuunsysteem
  • Biedt gebalanceerde voeding voor een optimale gezondheid.
  • Absorbeert en voert gifstoffen en zware metalen af
  • Verbrand afval ‘plak’ en schimmelgroei in de darmen
  • Verhoogt het energieniveau
  • Vergroot het uithoudingsvermogen
  • Bouwt rode bloedcellen
  • Bevorderd en ondersteund genezing.
Wat is de beste Chlorella?
De beste Chlorella is Chlorella gekweekt onder de meest ideale omstandigheden. Waaronder veel zonlicht, zuivere lucht, zuiver water, een verantwoorde celwandbreking en heel belangrijk is dat er een selectie gemaakt wordt waarbij alleen de beste strains gebruikt worden voor kweek. Je kunt namelijk heel veel chlorella kweken in een heel korte tijd, maar die van een zeer zwakke kwaliteit is. Er is veel commotie over de kwaliteit van Chlorella en vaak is er weinig kennis achter de vragen en beweringen. Veel Chlorella is van lage, zelfs schadelijke kwaliteit of kent verdunningen en toevoegingen. Vervuiling met zware metalen, chemische vervuiling, vervuiling met virussen, verdunning, vermenging, en de lage kwaliteit van werking zijn veel voorkomende misstanden. 100% chlorella in een verkoopzin kan betekenen dat er 100% chlorella is gebruikt voor een verdunning naar 10%. Misleidend dus. De Chlorella in tubes gekweekt (Korea en Duitsland) is erg zuiver, maar mist nu juist de 2 van de belangrijkste kwaliteiten waarom je Chlorella neemt. Namelijk chlorofyl en de celwand. Het ontbreken van zonlicht zorgt ervoor dat deze twee nauwelijks aanwezig zijn. Taiwan Chlorella kweekt alleen met de beste strains, onder hoge controle en de beste omstandigheden. Ons eindproduct is 100% zuivere chlorella voor een 100% dosis. Geen toevoegingen dus. Zijn we de beste? Wij denken van wel en geven daarom dan ook complete openheid van zaken en informatie. Vind je een betere Chlorella aan de hand van de testrapporten, chlorofylcontent en de kwaliteitscontrole en heb je eerder bij ons gekocht dan geven we je je geld terug.

 

Bekijk onze testrapporten

Is Taiwan Chlorella de Chlorella die Mike Adams als beste getest had?
Mike Adems vernoemt geen merk en wij verwijzen niet naar Hem. Dit is de afspraak omdat het hier om een niet wetenschappelijk onderzoek handelt. Kijk naar onze wetenschappelijke testrapporten. (zie rapport) Daar kun je zien dat Taiwan Chlorella van de beste kwaliteit is.
Do you also ship to Italy, Greece or Hungary?
We ship to all countries in the world. Because our central location in Europe is now in the Netherlands, Shipment costs are calculated from there. You can look at your order form how much your shipping costs will be. Orders above 125 euro are free from shipment costs
Hoe kan het DNA en RNA van Taiwan Chlorella ons eigen DNA kunnen herstellen?
DNA is toch een eiwit en wordt als zodanig toch gewoon afgebroken?

Bij het herstel van ons DNA gaat het niet om het eiwit, maar om het nucleid acid gedeelte van DNA en RNA. Het nucleic acid gedeelte Van chlorella is 4% Dit is het hoogste percentage van alle planten. Dit specifieke stukje zorgt ervoor dat essentiële aminozuren worden geconfigureerd tot nieuwe gezonde DNA en RNA structuren. Zo gaat dit gedeelte vroegtijdige veroudering en degeneratieve processen tegen.

Hoe reinigt chlorofyl de darmen?
Met het zuiveren van de darmen wordt bedoelt het behouden van het goede en vernietigen of verwijderen van het slechte. Niet alleen vezels kunnen de darmen zuiveren. Er zijn vele zuiverende stoffen die sterker werken en chlorofyl is er hier 1 van. Chlorofyl bindt zich aan degeneratieve schadelijke stoffen. De ontstane moleculen kunnen dan slecht opgenomen worden en worden zo uitgescheiden. Hetzelfde geldt voor de gebroken celwand van Taiwan Chlorella dat zich bindt aan zware metalen en daarna uitgescheiden wordt. In deze link is het onderzoek te vinden
Hoe kan het dat cellen zich kunnen verjongen of dat zelfs een situatie van kanker kan verbeteren door Chlorella?
Er zijn genotypische (overerfelijke) en fenotypische (situatie afhankelijke) oorzaken voor ouderdom en kanker. Chlorella werkt in op het fenotypische gedeelte. Dat kanker onomkeerbaar zou zijn is een zeer oud en achterhaald concept. Vanaf een bepaald stadium, ja, maar in beginstadium is de omkeerbaarheid van processen al heel lang onderzocht en aangetoond.  Chlorella zuivert en zorgt daardoor voor een meer zuivere voeding voor cellen. Meer zuiverheid betekent meer kans op een gezonde omgeving en groei. Chlorella voedt met essentiële bestanddelen die ook weer zorg voor een normalisatie van de situatie. Ten slotte is er het DNA RNA gehalte waarvan het nucleid acid gedeelte zich makkelijk kan binden aan aminozuren en zo DNA en RNA structuren op een gezonde manier vervangt. Slijtage van ons DNA (verouderingsproces) wordt op deze manier afgeremd en zelfs omgekeerd.
Wat is de rol van de celwand?
De celwand van een natuurlijke Chlorella is 3 lagen dik. Zonder deze te breken kan de inhoud van Taiwan Chlorella niet gebruikt worden door je lichaam. Het breken van de celwand is dus essentieel.

De celwand is gemaakt van eiwitten die zware metalen binden. De celwand wordt niet verteerd door het lichaam, maar uitgepoept, Op deze manier worden dus ook de zware  metalen uit je lichaam verwijderd. Een kunstmatige Chlorella zonder dikke celwand verwijderd geen zware metalen Taiwan Chlorella wel

Hoe wordt de celwand van Taiwan Chlorella gebroken?
De manier hoe de celwand gebroken wordt is belangrijk. We gebruiken niet meer de dyno mill, maar onze gepatenteerde unieke pressure release methode om de celwand te breken. Dit is de meest moderne en veilige methode om de inhoud van de cel 100% onbeschadigd vrij te krijgen.
Waar wordt Taiwan Chlorella gekweekt?
Taiwan Chlorella wordt gekweekt op 2 plaatsen in Taiwan. In het noorden en in het zuiden. Beide gebieden zijn berggebieden met een zeer zuivere luchtkwaliteit. Waardoor vervuiling vanuit de lucht te verwaarlozen is. Zie hiervoor onze testrapporten: https://www.taiwanchlorella.nl/c-3453058/test-rapports/
Wat is het verschil tussen poeder en tabletten?
Er is geen verschil in de werking van Chlorella bij tabletten of poeder. Het verschil is alleen dat de verteringsweg van tabletten wat natuurlijker is ten opzichte van poeder dat wordt ingenomen met water. Poeder zal dan namelijk de maag nauwelijks aandoen voor de vertering. Chlorella  heeft nogal wat eiwitten in zich die energie vragen van de maag voor vertering. Het is daarom dat poeder beter kan zijn voor mensen met een overbelaste maag. In alle andere gevallen zijn tabletten te prefereren, omdat de eiwitvertering dan al begint in de maag.
Wat is een therapeutische dosis?
Een therapeutische dosis van Chlorella is een dosis die in de meeste gevallen hoger, maar soms ook lager ligt dan de normale onderhoudsdosis. Normaal gesproken wordt de dosis hoger ingezet bij mensen die acute of zware vervuiling hebben van de darmen. Bijvoorbeeld door gifstoffen, chemo of antibiotica. Een lagere dosis kan geïndiceerd zijn bij mensen met een zeer hoge gevoeligheid. Het is aan de therapeut die zijn/haar patiënt kent om de dosis naar behoefte aan te passen.
Hoe begin ik met innemen?
Bij het product zie je de standaard dosis. We raden aan om een onderhoudsdosis of therapeutische dosis langzaam in 4 stappen op te bouwen; Begin met ¼  dosis voor 3 dagen. Dit is voor een volwassen vrouw 3 tabletjes (750mg) en voor een volwassen man, 4 tabletjes ( 1 gram) per dag. Wanneer dit goed voelt ga dan naar ½  dosis. Weer voor 3 dagen. Dan ¾ dosis, weer voor 3 dagen en tenslotte als dat allemaal goed voelt ga je over naar de normale aanbevolen dosis.

Gedurende je opbouw let je op dat je geen reacties krijgt zoals obstipatie, diarree of hoofdpijn. Dit zijn geen bijwerkingen, maar tekens dat er teveel werking is van Taiwan Chlorella. Je neemt je dosis dan een stapje terug. Totdat deze uitwerkingen verdwijnen. Je houdt dan deze verlaagde dosis voor een week en bouwt dan weer verder op.

 

Kun je ook te veel van chorella innemen?
In principe kun je chlorella niet overdoseren omdat het puur natuurlijk is. Net als je groenten niet kunt overdoseren. Je kunt er wel op reageren zoals je op ieder natuurlijk voedingsmiddel kunt reageren. Wanneer je niet in balans bent voelt dat soms negatief. Vandaar zeggen we: bouw het langzaam op. Op de verpakking staat wel een maximale dosis vermeld. De tekst hiervoor is zo geregeld per wet.
Zijn er negatieve reacties bekend?
Maagzwakte: Omdat het veel aminozuren (eiwitbestanddelen) bevat kan Chlorella voor mensen met een zwakke maag soms te zwaar vallen. Zij kunnen een reflux (zuurbranden) als reactie krijgen. Het verlagen van de dosis voor een tijd, brengt meestal de zaak weer in balans. In een enkel geval zijn ze beter af met poeder omdat dit ingenomen met water de maag meteen passeert en dus geen maagreactie geeft.

Obstipatie: In sommige gevallen ontstaat er wanneer je net begint met Chlorella voor een korte periode obstipatie. In dit geval raden we aan de dosis te verlagen totdat dit voorbij is. Dit heeft te maken met de zuivering, die dan eerder werkt dan de het herstel van de peristaltiek. Na verloop van tijd komt dit in evenwicht.

Scheterigheid of flatulentie: Flatulentie in het begin is heel normaal. Bij de verbranding van afvalstoffen in je darmen komen gassen vrij die als een scheet naar buiten komen.

Je kunt door de zuiverende werking, allerlei kleine bijwerkingen hebben die wijzen op de goede werking. Maar zoals medicijnen zijn er geen echte ‘ bijwerkingen’ en werkt het in de regel heel mild.

Moet ik naast chlorella nog andere supplementen gebruiken?
Chlorella is heel compleet. Heb je bepaalde klachten of een aandoening dan hangt het hiermee samen of je nog iets anders wilt gebruiken. Zoals met iedere therapeutische werking moet je echter oppassen met het nemen van een mix van middelen door elkaar omdat je dan niet weet wat waarop werkt. Chorella werkt duidelijk en zal uiteindelijk het resultaat leveren wat je ermee beoogt; versterking, herstel en zuivering. Niet perse in die volgorde.
Bevat Taiwan Chlorella jodium?
Taiwan Chlorella is een zoetwater alge en bevat daarom geen jodium.  Zie hiervoor onze testrapporten.
Wanneer neem je CGF en waarom is dit zo duur?
Taiwan Chlorella CGF is het middel wanneer je een extra accent op je herstel wilt zetten. Veelal neem je dit dus naast gewone Taiwan Chlorella. CFG is zo duur omdat het alleen het kernmateriaal bevat van de chlorella cel. Deze kern is wel 25 kleiner dan de cel. Wat betekent dat er heel veel Chlorella voor nodig is om dit product te produceren.
Hoe bepaal ik mijn onderhoudsdosis?
De onderhoudsdosis van 16 tabletten voor een man zoals het op de website vermeldt geldt voor de gemiddelde man van 185 cm en 80 kilo zwaar. De onderhoudsdosis van 12 tabletten voor een vrouw zoals het op de website vermeldt geldt de gemiddelde vrouw van 170 cm lang en 60 kilo zwaar.

Ben je lichter of zwaarder dan gaat de dosis procentueel omlaag respectievelijk omhoog.

Hoe kun je de poeder het beste afmeten? Hoe weet ik hoeveel gram ik neem?
Een afgestreken theelepeltje is iets meer dan 1 gram. Het is een beetje spelen met je gevoel natuurlijk want niet ieder theelepeltje is even groot. Maar het gaat ook om je ervaring wat de Chlorella met je doet. De maat van 1 theelepeltje voor 1 gram is dan een goed begin.
Moet ik af en toe stoppen met het nemen van Chlorella?
Het antwoord is simpel, Nee je hoeft nooit te stoppen met het nemen van Chlorella, zoals je niet hoeft te stoppen met het eten van ander eten. Er treedt geen gewenning op en geen eiwitstapeling. Ergens op internet hebben mensen zonder kennis van de fysiologie van de mens en zonder kennis van Chlorella. dingen bij elkaar genomen en daar foutieve conclusies aan verbonden.

Gewenning aan een product treedt alleen op wanneer er een negatieve terugkoppeling in het lichaam bestaat zoals bij hormonale producten of wanneer er een neurologische sedatie of activatie plaatsvindt zoals bij koffie, nicotine en verschillende medicijnen. Chlorella is een voedingsproduct, wat normaal verteerd wordt, wat voedt, schoonmaakt en herstelt.

Eiwitstapeling is een bijkomstig proces bij ziekte. zoals bijvoorbeeld alzheimer, beenmergkanker en diabetes 2. Het heet amyloidose en heeft te maken dat er een verstoring is tussen de opbouw en afbraak van de eiwitten in je lichaam. Het is niet iets dat je door het eten van teveel eiwitten kunt krijgen. Daarbij bestaat de content van Chlorella niet uit eiwitten, maar uit aminozuren; de bouwstenen van eiwitten.

Pin It on Pinterest