Om af te vallen of een strakker lichaam te krijgen worden vaak calorieën geteld. Maar is dat wel een goede manier.  Laten we eens op een rijtje zetten hoe het werkelijk zit.

Optellen en aftrekken.

Energie in en energie uit. Neem je te veel in, dan moet er meer uit. Wil je afvallen, moet er meer uit dan in. Soms denken mensen dat wat er het lichaam ingaat en uitgaat een eenvoudige optelsom is.

Er zijn veel methodes en vergelijkingen, vooral in de fitnesswereld die echter zo werken.  Hoeveel calorieën heb je nu nodig op een dag en hoeveel moet je eten om af te vallen? Er wordt voor vrouwen een drempel aangehouden van 2000 calorieën en voor mannen een drempel van 2500 calorieën per dag. Zit je eronder dan val je af. Zit je erboven, kom je aan.

Maar zo zit het natuurlijk niet. Dit is een veel te simplistische kijk.

Wie verbruikt er wat?

Ten eerste kunnen we opmerken dat niet iedereen hetzelfde is, Niet alleen een verschil tussen man en vrouw, maar ook wat je doet op een dag, hoe groot je bent, hoe zwaar en hoe oud. Wanneer je zwaarder bent, groter of ouder heb je meer energie nodig om jezelf in beweging te brengen en eenzelfde werkzaamheid kost dan ook meer energie dan wanneer je kleiner, lichter en leniger bent. Er is een vergelijking; de ‘Mifflin-St. Jeor equation’ die rekening houdt met dit alles voor online rekensommetjes, maar zelfs dan vergeet je het belangrijkste ten aanzien van je inname van energie.

 

Geraffineerd eten is geen eten.

Energie komt voornamelijk via voeding je lichaam binnen. Dat is bij calorieën tellen ook het uitgangspunt, maar niet iedere voeding wordt op dezelfde manier door het lichaam verwerkt en te werk gesteld. Wanneer je bijvoorbeeld witte suiker eet in welke vorm dan ook, koekjes, frisdrank of iets anders, dan wordt een deel hiervan snel gebruikt. Dat kleine deel put meteen de capaciteit van de pancreas uit en de rest, het teveel voor dat moment wordt meteen als vet opgeslagen. Vasn volkorenbrood neem je alleen wat je nodig hebt. Het wordt langzaam omgezet en de suikers die hierbij vrijkomen worden gelijkmatig in het bloed gebracht voor stabiele energie (vergeet even de hype dat koolhydraten slecht voor je zouden zijn, dit zal ik een ander keer behandelen). Simpel gezegd; calorieën naar binnen brengen via brokken boter, nootjes, chips of cola is heel anders dan wanneer je ze uit een gebalanceerd dieet krijgt. Chemisch of mechanisch geraffineerd eten heeft een heel ander effect op je energie metabolisme dan hele natuurlijke voeding.

Wat dan wel?

Dus wat moet je dan doen? Ten eerste ga je zo gezond mogelijk eten Wil je meer hierover lezen kijk dan in mijn boek; Gewoon gezond eten, waarin ik alle vragen hieromtrent beantwoordt en je nooit meer onzeker hoeft te zijn over je voeding. Want ook al volgt de ene hype de andere op, de natuur verandert niet.

Wanneer je eenmaal gezond natuurlijk eet en in een gezond ritme en je bent niet tevreden over je gewichtsafname, kun je de volgende stap zetten; stelselmatig wat minder eten en wat meer activiteit in je leven te brengen. Wanneer je het rustig opbouwt zie je gek genoeg de snelste vorderingen, zonder jojo-effect.

Wat kan Taiwan Chlorella nog voor je doen?

Wanneer je overgaat van ongezonder naar gezonder eten en wanneer je af wilt vallen, komen er vuilstoffen vrij in het bloed, Vaak moeten er ook vast geklonterde vuilstoffen losgemaakt worden om de aantrekking van water (zijn ook kilo’s) af te Laten nemen. Wanneer je dik wordt van een glas water, dan is dit jouw grootste probleem. Vervuiling komt binnen via geraffineerde voeding, via de wereld om je heen en medicijnen. Ruim ze op, wanneer je gezond wilt worden en dus ook wanneer je wilt afvallen. Dit kan het beste met Chlorella. Er is geen middel zo goed in het schoonmaken en houden van je lijf.

Daarnaast heeft Taiwan Chlorella alle vitamine, mineralen en omega 3 vetzuren die je nodig hebt in voedingsvorm, wat wil zeggen dat je altijd dat neemt wat je ervan nodig hebt.

Ga aan de slag

Er is geen betere dag om te beginnen dan vandaag. Zet in op gezondere voeding en ruim op met Taiwan Chlorella. Schrijf op wat je weegt, waar je klachten hebt en wat je doel is. Je hebt echt geen personal trainer nodig om bij je gevoel te komen. Alleen bewustwording.

Pin It on Pinterest