Wanneer neem je geen antibiotica?

Antibiotica wordt nog veel gegeven en genomen als antwoord op een infectie met een bacterie als oorzaak. Hoewel het niet primair tegen een viruswerkt wordt het ook veelvuldig ingezet op virus geïnduceerde ziektes zoals chronische verkoudheden. Misschien omdat een virusinfectie vaak samengaat met een bacteriële invloed?? Dat het een heel erg drastisch middel is, dat weten te weinig mensen.

Antibiotica doodt alles op microbiologisch niveau

Hoe drastisch is antibiotica dan? De naam zegt het eigenlijk al. ‘Anti’ betekent ‘tegen’ en ‘bios’ betekent ‘leven’. Antibiotica is dus een middel tegen het leven. Het is een gif! In de praktijk betekent dit dat het alle micro-organismen in je lijf probeert te doden. De ziekmakende bacterie is natuurlijk de target, maar het gif maakt geen onderscheid tussen goede en slechte micro-organismen. Dit betekent dat alle goede lichaam ondersteunende bacteriën hiervan ook de klos zijn. Deze ‘goede’ bacteriën leven met name in de darmen en in je slijmvliezen om te helpen met je afweer en je vertering van voeding. Om een beeld te schetsen wat het resultaat is van antibiotica; Er leven miljarden ‘goede’ bacteriën in de darmen in meer dan 1000 soorten. Wanneer antibiotica binnenkomt sterven deze ook met de miljarden en gaan rotten. Deze rottende slijmlaag bedekt de micro darmplooien. Je darmflora wordt dus gedood en bedekt ook nog eens de opnameplooien van de darmen. Je kunt je voorstellen dat je gezonde opname van voedingsstoffen sterk achteruit gaat. Maar daarmee stopt het nog niet. Wanneer deze slijmlaag niet volledig wordt opgeruimd in de tijd, groeien hier weer ziekmakende schimmels op. Die zorgen weer voor infecties en overgroei naar andere gedeeltes van het lichaam (candida). Zo komt het dat veel mensen weliswaar van hun primaire probleem af zijn met antibiotica, maar doorsukkelen en vage klachten ontwikkelen die soms niet meer weg gaan. De situatie is chronisch geworden. Dat is een zeer negatief beeld, maar daar is gelukkig wat aan te doen.

Neem antibiotica alleen in uiterste noodzaak

Ten eerste is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Neem geen antibiotica tenzij er echt geen andere uitweg is. Niet bij bijvoorbeeld een onduidelijke koorts, griep, blaasontsteking, zelfs niet bij een longontsteking wanneer deze niet levensbedreigend is. Let vooral ook op dat je baby niet meteen in het eerste jaar van zijn/haar leven zomaar met antibiotica behandelt wordt. Laat je goed voorlichten en durf vragen te stellen. Er zijn heel veel alternatieven, vraag je dokter of natuurarts naar middelen die het natuurlijke helingsproces van het lichaam ondersteunen in plaats van het te doden.

Darmzuivering

Heb je toch antibiotica gehad, recent of lang geleden zuiver dan je darmen en ga eventuele ontstekingshaarden tegen met het volgende recept dat ongeveer 3-4 weken tijd in beslag neemt:

  1. Neem voor deze periode geen suikers en geen alcohol in wat voor vorm dan ook. Dat betekent geen suiker in de koffie, geen zoete vruchten, geen honing, geen frisdranken, geen chocolade, geen bier, geen sterke drank et cetera. Granen en wortels die ook zoet zijn is geen probleem. Suikers zijn als olie op het vuur van ontstekingen vandaar.
  2. Neem minder vlees, maar eet deze weken vooral geen varkensvlees. Ook vlees ondersteund ontsteking activiteit.
  3. Voorkom stress. Stress is voor niets goed, verzuring zorgt voor vervuiling en ondersteuning van ontstekingen
  4. Neem alleen natuurlijke producten en geen geraffineerde producten zoals: wit brood, witte suiker, supermarktoliën, margarines, industrieel bewerkte voeding. Deze producten zijn een soort chemische stress en hebben ook het effect van vervuiling en ondersteuning van ontstekingen
  5. Neem Taiwan Chlorella die je rustig opbouwt; Begin met 1 gram per dag, 3 dagen. Dan 2 gram per dag, weer voor 3 dagen. Dan 4 gram, weer voor 3 dagen en ten slotte 10 gram per dag. Dit laatste noemen we een therapeutische dosis en deze houd je 2 weken vol. Na deze 2 weken kun je overgaan naar de onderhoudsdosis van 4 gram per dag voor vrouwen en 6 gram per dag voor mannen. Het doel van deze kuur Taiwan Chlorella is vooral de opruiming van de darmen via het Chlorofyl. Maar daarnaast herstelt het ook je slijmvlies, heft het blokkades op, herstelt je weerstand, en geeft je extra geconcentreerde vitamine, mineralen en bouwstoffen voor je functioneren en herstel.
  6. Eet veel groene groentes is deze periode, maar ook daarna blijven deze gezond voor een goede darmbeweging en zuivering.

 

Probiotica

Probiotica (prebiotica) wordt vaak aanbevolen als opheffend middel tegen antibiotica. Probiotica kan weliswaar een deel van de weggevallen ‘goede’ bacteriën vervangen, maar het is beter eerst je ‘huis’ op te ruimen voordat je er nieuwe bewoners in plaatst. Probiotica zuivert ook secundair maar bij lange na niet zo sterk als een goede Chlorella. Dit recept kun je gebruiken bij alle vergiftigingen met ‘medicatie’ zoals na narcose, bij chemotherapie, na iedere medicinale kuur of tijdens een periode dat je medicatie neemt. Iedere mens is anders, daarom laten we je de Taiwan Chlorella opbouwen. Chlorella kan geen kwaad, is puur natuur en kun je in principe niet overdoseren zoals je sla of spinazie niet kunt overdoseren. Echter Taiwan Chlorella is 100% puur en daarmee heel krachtig in zijn werking. Bij het opruimen van gifstoffen, kan obstipatie,diarreeof lichte hoofdpijn optreden. Dit is een goede reactie die aantoont dat De Chlorella aan het werk is. Heb je deze symptomen in je opbouw, ga dan even niet verder met het opbouwen van je dosis totdat ze minder worden. Je prettig blijven voelen is ook heilzaam.

Nog een paar onduidelijkheden aan de orde

We zouden reclame maken voor alle Chlorella soorten ware het niet dat er tegenwoordig heel veel verschil is in kwaliteit. Termen als ‘natuurlijk’, ‘biologisch’ en ‘puur’ zijn vaak lege beweringen die te pas en onpas gebruikt worden. Vervuiling, verdunningsmiddelen, vulmiddelen en bindmiddelen komen helaas in de meeste Chlorella producten voor. Zelfs gerenommeerde bedrijven doen hieraan mee. Niet de kwaliteit, maar het geld regeert. Beweringen kunnen en worden niet onderbouwt met testrapporten en onderzoekgegevens. Denk, zoek en lees. Blijf kritisch bij alles wat je koopt. Zeker wanneer het gaat om iets dat je gezondheid moet verbeteren.

Er is Chlorella die niet in de openlucht, maar in buizen gekweekt wordt. Ondanks de hoge mate van zuiverheid, mist deze Chlorella allereerst de zo noodzakelijke celwand. Daarnaast is er het gemis van de kracht van de zon, die zo essentieel is voor het ontstaan van chlorofyl.

Wij houden van eerlijke concurrentie en niet van misleiding. Dat is er al genoeg in de wereld. Wil je een persoonlijk advies voor jouw situatie? Dat kan! Mail ons op info@taiwanchlorella.eu. Vertel in deze mail je klacht, je medicatie van verleden en heden. Geef ons ook je grootte en gewicht. Voel je zuiver met Taiwan Chlorella

Pin It on Pinterest