Dosering Chlorella

TAIWAN CHLORELLA: OOK TE GEBRUIKEN ALS THERAPEUTISCHE CHLORELLA

Doordat altijd de beste strains worden uitgezocht krijg je bij iedere kweek een steeds sterkere chlorella. Dat doen we nu al meer dan 55 jaar. Onze chlorella is daarmee de enige in de hele wereld. Hier zijn we best trots op. Daardoor is de kwaliteit van Taiwan Chlorella krachtiger dan alle anderen. Door zijn kracht kan het bij kwaaltjes en aandoeningen ingezet worden als een middel dat echt verschil maakt ten aanzien van genezing. Een therapeutisch middel dus.

 

CHLORELLA; DE JUISTE DOSIS

De juiste dosis van chlorella is natuurlijk belangrijk. Wat is de reden dat je chlorella gaat gebruiken?

 1. Je bent gezond en je wilt gezond blijven. Gebruik chlorella als ondersteuning (dus therapeutisch) – om je sterker te voelen en om vervuiling op te ruimen.
 2. Je wilt bepaalde kwalen of een duidelijke aandoening aanpakken.

In alle gevallen is de onderhoudsdosis in eerste instantie je uitgangspunt.

Wanneer je gezond bent en wilt blijven, maar ook wanneer je chlorella therapeutisch wilt nemen kun je in eerste instantie de onderhoudsdosis nemen als uitgangspunt.

 

WAT IS EEN ONDERHOUDSDOSIS?

Een onderhoudsdosis is gekoppeld aan je lengte en je gewicht. Ben je een jonge man of vrouw met een laag gewicht dan neem je minder dan wanneer je groter en zwaarder bent.

De onderhoudsdosering voor kinderen jonger dan zes jaar is:

 • Tabletten: 2-5 tabletten per dag
 • Poeder: 0,5-1,25 g per dag.

De onderhoudsdosering voor kinderen van zes tot achttien jaar is:

 • Tabletten: 5-10 tabletten per dag
 • Poeder: 1,25-2,5 g per dag.

De onderhoudsdosering voor een volwassene is:

 • Tabletten: 10-16 tabletten per dag
 • Poeder: 2,5-4 g per dag.

Ten aanzien van de toepassing geven we hier wat voorbeelden:

 • Een kind van 10 jaar geven we een dosis van 7 tabletten
 • Een vrouw van 1.70 m. en 60 kg. neemt een dosis van 10 tabletten
 • Een man van 1.85 m. en 90 kg. neemt een dosis van 16 tabletten.

 

HET OPBOUWEN VAN JE DOSIS

In het meest optimale geval neem je Taiwan Chlorella het beste 30 minuten voor de maaltijd met voldoende water. Je kunt je dosis in  één keer innemen of verdeeld over de dag.

Altijd wanneer je begint met het nemen van Taiwan Chlorella bouw je het rustig op. De reden hiervoor is dat er reacties (door de opruiming) kunnen optreden waar je rekening mee dient te houden. Je wilt niet dat deze reacties te groot en te bepalend worden. Deze reacties kunnen zijn: diarree, obstipatie, brandend maagzuur of hoofdpijn.

We raden daarom aan om een onderhoudsdosis langzaam in 3 stappen op te bouwen; Begin met 1/3 dosis voor 3 dagen, Wanneer dit goed voelt ga dan naar 2/3 dosis. Weer voor 3 dagen en tenslotte, als dat goed voelt, ga je over naar de normale aanbevolen dosis.

 

WANNEER NEEM JE MINDER? WANNEER NEEM JE MEER?

Je lichaam zal altijd aangeven wat het nodig heeft. Wanneer je Taiwan Chlorella rustig opbouwt en kijkt naar je reacties gaat het altijd goed.

Wanneer je bepaalde aandoeningen of kwaaltjes hebt zul je in de meeste gevallen wat gevoeliger reageren en kan een onderhoudsdosis, zoals hierboven aangegeven, te hoog voor je zijn. Je ziet dat in je opbouw aan het optreden van de genoemde reacties; obstipatie, diarree, hoofdpijn of brandend maagzuur. Je past dan je dosis aan door wat minder te gaan nemen, zodat de reacties verdwijnen of dragelijk zijn. Deze dosis houd je dan een periode aan totdat je lichaam zover gezuiverd is en je weer verder op kunt bouwen. De reacties zijn geen bijwerkingen; ze zijn een teken dat de chlorella goed zijn werk doet, alleen te sterk voor jou op dat moment.

Het kan ook zijn dat je Taiwan Chlorella wilt inzetten om de resten van excessief  medicijngebruik, zoals antibiotica, chemo of chronische medicatie, op te ruimen. In dit geval raden wij een opbouw  aan tot een dubbele onderhoudsdosis. Ook hier kijk je naar je reacties bij je opbouw. Wanneer je deze dubbele onderhoudsdosis hebt bereikt houd je deze aan voor twee weken.

 

GEBRUIK MET MEDICATIE EN OVERDOSERING

Taiwan chlorella heeft geen nadelige effecten op westerse medicatie of andere kruiden. Ook niet op de werking van chemo. Omdat het via de natuurlijke manier, net als voeding, opgenomen wordt is ook een overdosering niet mogelijk. Net als je groenten niet kunt overdoseren. Wanneer je niet in balans bent voelt dat soms negatief. Vandaar zeggen we: bouw het langzaam op. Op de verpakking staat wel een maximale dosis vermeld. De tekst hiervoor is zo geregeld per wet.

 

HET THERAPEUTISCH EFFECT

Veel mensen die iets mankeren zijn vervuild door medicijngebruik (van dat moment of lang geleden) of door het langdurig minder goed functioneren van hun lichaam (zelfvervuiling). In het geval van een chronische klacht is de zelfvervuiling van je systeem altijd aanwezig. Een van de belangrijkste therapeutische effecten van chlorella is dan ook de zuivering van het lichaam waardoor organen kunnen normaliseren en hun werking weer gezond kunnen oppakken.

Het tweede grote therapeutische effect is de aanvulling die Taiwan Chlorella biedt aan mensen die door een lange disbalans van hun lichamelijk functioneren tekorten hebben opgelopen. Door de aanvulling met de nutriënten van Taiwan Chlorella kan de opname weer normaliseren en kunnen hun cellen de balans weer terugkrijgen. Beide therapeutische werkingen ondersteunen het zelfgenezend vermogen van je lichaam waardoor genezing op natuurlijk manier weer mogelijk wordt.

Je kunt de aanpak van chlorella heel algemeen zien en bij alle klachten toepassen. Heel specifiek kun je denken aan diabetes, migraine, buikpijnen, chronische diarree of obstipatie, algehele gewrichtsklachten, candida, colitis, afvalproblemen, allergieën, vitaminetekorten zoals vitamine B12, te hoog cholesterol, problemen met de afweer, auto-immuunziekten en nog veel en veel meer.

Vraag je arts of therapeut om raad bij deze of andere aandoeningen. Je kunt ook altijd een vraag over je persoonlijke situatie hier aan ons voorleggen. Wij werken met medische professionals en geven je vraag aan hen door. Stuur een mail naar: info@taiwanchlorella.nl

Pin It on Pinterest