Verkoudheid en griep; hoe voorkom je dat je het krijgt.
Ben jij vaak verkouden of grieperig? Veel mensen hebben het niet eens in de gaten dat ze geregeld lopen te snotteren. Onze drukke dagen, onze warme huizen en ons slecht eten zorgen ervoor dat onze weerstand niet altijd opperbest is. Met alleen wat meer vitamine C slikken krijg je geen betere weerstand. Het gaat juist om hele andere zaken.
Hoe verbeter je makkelijk je weerstand
Ons immuunsysteem bestaat uit een legertje cellen dat in actie komt wanneer er iets het lichaam binnenkomt dat er niet thuis hoort. Zoals een virus bijvoorbeeld. Dat legertje woont in ons bloed en in ons slijmvlies. Het slijmvlies zit op de binnenwanden van de neus en longwegen en op de binnenwanden van de darmen. Dit slijmvlies wordt ook opgebouwd in de darmen en hierin ligt de eerste afweer tegen indringers. Deze eerste afweer noemen we onze weerstand.
Een goede weerstand betekent dat je moet zorgen dat je leger sterk, paraat en gezond is. Natuurlijk is er een virus de uiteindelijke aanleiding van dat je verkouden wordt of de griep krijgt, maar de werkelijk oorzaak ligt in de toestand van je weerstand. Wanneer je slijmvlies schoon, sterk, bewegelijk (warm) en niet vervuild is, dan is de situatie voor je afweerleger ideaal en kan het sterk en snel repareren op iedere virusaanval. Deze krijgt dan niet de kans om zich te nestelen.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn weerstand optimaal is?
Wanneer je onvoldoende buitenkomt, dan zijn er onvoldoende afwisselingen in temperatuur en gaat de paraatheid van de reactie van je afweerlegertje achteruit. Net als alle legers, moet je ook dit leger trainen op paraatheid, zodat het meteen reageert wanneer nodig.
Koude neus, koude buik
Wanneer je het te koud hebt en je dus de bestaande koude niet echt aankan, dan koelt ook je slijmvlies af. Een koude neus is daarvoor een hele goede graadmeter. Koude op de slijmvliezen van de neus, longen, en de darmen zorgen ervoor dat je leger te traag reageert wanneer het virus aanvalt. Je leger heeft een bepaalde warme nodig om goed te kunnen reageren, maar het virus kan koude juist geweldig goed verdragen. Zorg daarom voor voldoende warmte van je lichaam. Dit doe je door voeding die verwarmt, door extra sluitende kleding en door warmte toe te voeren met kruik, warmtelamp of gemberthee.
Laat het bloed stromen.
Je bloedsomloop kun je vergelijken met een wegennet inclusief het transport dat daarin plaatsvindt. Wanneer dit onvoldoende is dan komt er onvoldoende voeding en bevoorrading naar je leger. Je leger kan zich ook niet snel genoeg verplaatsen en de chaos (afval) van de afweeroorlog kan onvoldoende worden opgeruimd. Daarom moet je ook zorgen voor een gezonde bloedsomloop. Zorg er ten eerste voor dat ie stroomt door meer te bewegen met meer en grotere gewrichten. Zorg er ook voor dat de inhoud van je bloed krachtig genoeg is. Na een ziekte, door een chronische koude of door slechte voeding kan het zijn dat je te weinig kracht in je bloed hebt. Dit komt door slecht onderhoud; een slechte opruiming van afval en een slechte bevoorrading. Wanneer het bloed te zwak is raken de slijmvliezen vervuild en vice versa. Een gezonde opruiming in de darmen met chlorella kan daarom hierbij cruciaal zijn.
Schone darmen
Zorg altijd voor schone darmen. Slechte voeding, te weinig darmbeweging liggen ten grondslag aan het tegengestelde. In deze tijd van veel zitten en slecht geraffineerd eten, vervuilen de darmen nogal gauw. Ook veel denkarbeid en/of je zorgen maken werkt onmiddellijk op de darmen omdat de energie voor vertering naar het hoofd gaat en niet naar de darmen. Zoals zojuist al gezegd betekent een vervuiling van de darmen een rigoureuze daling in je afweer.
Wat je daarom moet doen voor een goede weerstand geven we daarom nog een keer stapsgewijs weer:
- Kom genoeg buiten en verwen je lijf niet teveel met kunstmatige warmte (radiatoren). Zorg er wel voor dat je ook weer niet afkoelt. Kleed je daarom goed als je naar buiten gaat en ga lekker iets doen; wandelen, in de tuin werken of iets anders. Per dag 1 uur buiten zijn lijkt een hele opgave, vooral in de winter, maar is echt niet veel.
- Zorg dat je nooit afkoelt en warmte verliest; kleed je daarom goed en bescherm met name voeten, handen, rug en je hoofd. Afsluitende kleding houdt je warmte goed vast.
- Verwarm jezelf extra en drijf de eilandjes van koude in je lijf naar buiten. Drink hierom 3x daags een kop gemberthee en verwarm je buik met een kruik gedurende 20 minuten. Liefst meerder male per dag.
- Zorg dat je geen afkoelende voeding eet. Dat is voeding die je kerntemperatuur naar beneden brengt. Denk hierbij met name aan yoghurt, rauwkost, tropische vruchten en tropische vruchtendranken.
- Beweeg voldoende op een dag. Je lijf heeft allerlei gewrichten en spieren gekregen. Niet om deze stil te zetten, maar juist om te bewegen. Je circulatie wordt door te bewegen meteen aangezet, maar ook heeft beweging een masserend en stimulerend effect op de werking van de organen. Probeer ten minste 1 uur per dag aan één stuk door gematigd te bewegen. Wandelen, fietsen, Yoga, een potje voetbal of rustig zwemmen. Ga je helemaal uit het lint met sporten, dan verlies je veel energie en kun je ook afzwakken.
- Zuiver je darmen met Chlorella. Ook al eet je al jaren supergezond; we leven nu eenmaal in een vervuilde maatschappij. Geen product, natuurlijk of chemisch kan je darmen zo goed en grondig zuiveren als chlorella. Neem daarom 3x daags Taiwan Chlorella, want als dan al chlorella pakt wil je ook alleen de echte. 3 gram voor vrouwen en 4 gram voor mannen is de aanbevolen hoeveelheid. De celstructuur van Taiwan Chlorella ondersteund daarbij ook de opbouw van rode bloedlichaampjes terwijl de additionele voedingswaarde zorgt voor adequate voeding achter de bloedopbouw. Zo worden niet alleen de darmen en lever gezuiverd, maar ook nog eens de bloedcirculatie versterkt.
- Zorg dat je je denken regelt, schrijf dingen op, stel geen zaken uit en neem beslissingen. Getrubbel waar je zelf geen invloed op hebt, laat je lekker daar waar het begonnen is.
Werk systematisch en in een gezond ritme dan zal je zien dat je weerstand met de week verbeterd. Langzaam zal je je sterker gaan voelen en meer thuis in de eens vijandige omgeving.
Wat zijn de onduidelijkheden omtrent Chlorella
We zouden reclame maken voor alle Chlorella soorten ware het niet dat er tegenwoordig heel veel verschil is in kwaliteit. Termen als ‘natuurlijk’, ‘biologisch’ en ‘puur’ zijn vaak lege beweringen die te pas en onpas gebruikt worden. Vervuiling, verdunningsmiddelen, vulmiddelen en bindmiddelen komen helaas in de meeste Chlorella producten voor. Zelfs gerenommeerde bedrijven doen hieraan mee. Niet de kwaliteit, maar het geld regeert. Beweringen kunnen en worden niet onderbouwt met testrapporten en onderzoekgegevens. Denk, zoek en lees. Blijf kritisch bij alles wat je koopt. Zeker wanneer het gaat om iets dat je gezondheid moet verbeteren.
Er is Chlorella die niet in de openlucht, maar in buizen gekweekt wordt. Ondanks de hoge mate van zuiverheid, mist deze Chlorella allereerst de zo noodzakelijke celwand. Daarnaast is er het gemis van de kracht van de zon, die zo essentieel is voor het ontstaan van chlorofyl. Wij houden van eerlijke concurrentie en niet van misleiding. Dat is er al genoeg in de wereld.
Wil je een persoonlijk advies voor jouw situatie? Dat kan! Mail ons op info@taiwanchlorella.nl. Vertel in deze mail je klacht, je medicatie van verleden en heden. Geef ons ook je grootte en gewicht.
Voel je zuiver met Taiwan Chlorella