Suiker heb je nodig

Je hebt suiker nodig; voor je energieopbouw, alleen niet de suiker wat wij onder zoete suiker verstaan. Witte geraffineerde suiker geeft een energie-boost; een piek die gevolgd wordt door een energie-dip. Het is een soort wip-effect. Je schiet omhoog en valt dan weer naar beneden. Dit zorgt voor een stresssituatie voor met name de pancreas en kost meer energie dan het oplevert. Daarmee gaat je behoefte aan zoete suikers weer omhoog. En zo is het vicieuze; steeds sneller draaiende cirkeltje rond.

 

Het is eigenlijk nog erger.

Maar deze verslechterende situatie wordt nog eens extra ongezond en in stand gehouden door andere bijkomende factoren; Een vermoeide, getreste, pancreas (het gevolg van snelle suikers) betekent een onvolledige en slechte vertering. En die vertering is juist zo belangrijk voor je energiebehoefte. Ook fysieke stress, zoals slecht slapen, te weinig rusten en altijd maar aan staan zorgen ook voor een slechte spijsvertering. Dan heb je nog de zorgen, een teveel aan denkwerk en een teveel aan emoties. Ook deze hebben juist dat negatieve effect.

 

De gevolgen van een slechte vertering.

Een slechte vertering zorgt voor een vervuiling van je systeem en een lagere opname van je gezonde broodnodige energie.  De steeds lager wordende opname van gezonde energie uit spijsvertering verhoogt de behoefte aan vet en snelle suikers.  Zo hebben we een vicieuze cirkel met dubbele laag en het is soms zeer moeilijk om daar uit te komen.

 

Wat kun jij doen?

Die spijsvertering en je energiebehoefte moeten dus samen in balans zijn. Hier kun je een heleboel stappen in ondernemen.

  1. Laat daarom witte geraffineerde suiker en alles aan snoep en frisdrank zoveel mogelijk staan. Vervang dit door de suikers (koolhydraten) uit granen. Dit zijn de suikers die gelijkmatig door de vertering in het bloed gebracht worden en dus voor een stabiele suiker voorziening zorgen. Eet dus een boterham, een granenkoekje, wanneer je die zoet trek hebt.
  2. Zorg voor stabiel ritme van rust en activiteit. Ook je geestelijke als je fysieke activiteit moeten een balans hebben. Dit is de basis voor een stabiel ritme van vraag, opnamen en verwerking van energie (lees stabiele suikers /koolhydraten). Op tijd eten en de tijd nemen voor eten is hierbij ook heel belangrijk.
  3. Eet voldoende, maar niet teveel. Eten totdat je het gevoel hebt dat je in je behoefte bent voorzien. Niet totdat je bord leeg is of totdat je een volgevoel hebt. Ook al heeft je moeder je geleerd dat je je bordje leeg moet eten. Eerst moet je weten waar je werkelijke behoefte aan voedsel ligt.
  4. Slaap voldoende. Ook dit hoort bij dat vorige ritme. Laat je organen op tijd rusten en hun herstel -en opbouwwerkzaamheden doen.
  5. Zuiver je darmen met Taiwan Chlorella zodat je natuurlijke opname weer ondersteunt en mogelijk wordt. Zeker een goede zuivering hoort bij de totale inzet naar verbetering, want op een vuile ondergrond kun je geen gezond ritme bouwen.
  6. Wen langzaam aan een minder zoete bevrediging. Wanneer je een tijd minder geraffineerde suiker eet en je spijsvertering meer in balans komt, ga je zelfs de kunstmatige suikersmaak vies vinden. Dat zegt genoeg over de werkelijk behoefte hieraan.
  7. Drink op tijd en naar behoefte, want ook een vulling met water zorgt voor de betere spijsvertering en opname van energie. Zorg dat je altijd drinken bij de hand hebt. Houd je niet aan 2 liter per dag, maar kijk naar je eigen persoonlijke behoefte.
  8. Heb een heel hardnekkige zoetbehoefte, neem dan stevia druppels op de tong als alternatief. Stevia is erg zoet, maar is geen suikerzoet, maar een zoethoutzoet. Dit kruid balanceert en ondersteunt juist de spijsvertering.
  9. Verlaag je emotionele stress. Doe dit door de juiste keuzes te maken. Door afstand te nemen van zaken en mensen die niet bij jou horen. En doe dit zonder dat je in de slachtoffermodus kruipt. Sta voor jezelf en sta dan stevig.

Tot slot

Je ziet in het verhaal boven dat het nooit een simpele eenvoudige aanpak is.  Degene die met een pilletje, poedertje of ander middel komen dat het voor je gaat oplossen hebben geen verstand van zaken, of willen alleen geld aan je verdienen. Wanneer je suikerbehoefte uit balans is, moet je je afvragen, waar jij het meest op fout gaat en daarmee beginnen dat te veranderen. Zuiver in je lijf en in je ritme staan horen altijd bij de basis voor je balans.

 

Wil je een persoonlijk advies voor jouw zuivering met Taiwan Chlorella? Geef ons dan een berichtje via de mail.

Pin It on Pinterest