Waarom ben jij altijd de klos?

Vraag jij je ook wel eens af waarom de mensen uit de warmere landen minder door muggen gestoken worden? En waarom jij altijd de klos bent? De reden ligt in de methode hoe muggen hun slachtoffer zoeken. Een mug komt af op warmte, maar vooral op geur. Met name de geur van melkzuur is zeer aantrekkelijk voor ze. Nu komt melkzuur meer voor bloed wanneer je veel melkproducten eet of drinkt zoals melk, yoghurt en kaas. Aziaten zeggen wel eens dat wij Europeanen stinken naar zure melk. Net zoals wij vinden dat zij ook anders ruiken. Melkzuur komt ook vrij in het bloed bij inspanning. Zweet brengt de melkzuur naar buiten. Deze drie dingen zorgen ervoor dat muggen ons prefereren boven een ander.

Het eten van melkproducten

Inspanning

Zweten

Zo kunnen muggen een avond onder de sterren, een welverdiende nachtrust, zelfs een complete vakantie bederven. Nu zijn er allerlei middelen die muggen bij je weg moeten houden. Sommige werken goed, anderen niet. Wanneer je echter het melkzuur in je systeem kunt verlagen, ben je al veel beter af.

Hier een compleet recept tegen muggen om je avonden, nachten en vakantie aangenamer te houden. Natuurlijk geven we je alleen de natuurlijk gezonde middelen. Jezelf met gif onderspuiten vinden we geen optie omdat het niet alleen de muggen en externe micro-organismen dood, maar ook in je eigen systeem komt en daar schade aanricht. Dus geen DEET of andere chemische antimuskietenspray.

Recept tegen muggen:

 • Houd de muggen fysiek op afstand:
  • Klamboe voor een goede nachtrust
  • Horren voor een muggenvrije kamer
 • Zet een muggenlamp neer op plaatsen waar je ze niet buiten kunt houden
 • Verlaag het melkzuur in je bloed en verminder je zweetsecretie
  • Neem geen melkproducten meer vlak voor de zomer en in de zomer.
  • Neem Taiwan Chlorella als de complete natuurlijk sterke bron voor alle vitamine B (incl. B12). Vitamine B helpt bij de omzetting van energie en dus bij de vermindering van melkzuur in het bloed. Daarnaast heeft het Zwavel in zich wat de geur van melkzuur schijnt te maskeren. Dit werkt niet van de ene op de andere dag, maar moet je enkele weken de tijd geven. Groene groenten, peulvruchten en granen hebben ook veel vitamine B in zich en kunnen dit goed ondersteunen.
  • Verlaag je inspanning op warme dagen en gedraag je naar gelang de warmte van het weer.
  • Neem een natuurlijke antimuggenspray om jezelf te beschermen. Ook hier zijn veel mogelijkheden, maar de volgende combinatie is onderzocht en krijgt een gemiddelde score 8 van de mensen die het gebruiken. (DEET scoort gemiddeld 8,5 op de schaal van 1-10

Benodigdheden:½ kop toverhazelaar extract

 1. ½ kop appelazijn
 2. 40 druppels essentiële olie ( 10 eucalyptus, 10 lemongrass, 10 citronella en 10 tea tree olie).
 3. glazen of plastic spray flesMix alle ingrediënten bij elkaar , goed schudden en doe ze in de spray fles.

Spuit over alle delen van het lichaam, maar vermijd de ogen en de mond. De spray is niet giftig voor de huid, maar kan wel negatieve effecten geven bij inname. Om die reden ook niet gebruiken bij hele jonge kinderen.

Pin It on Pinterest