Slaap is belangrijk.

Een goede slaap geeft je de mogelijkheid om overdag te werken en leuke dingen te doen. Dat komt omdat tijdens je slaap je lichaam hersteld wordt van het gebruik overdag. Verder wordt het schoongemaakt en wordt je energievoorraden aangevuld. Alles klaar voor een nieuwe dag vol activiteit.

 

Slechte nachtrust

Zo zou het moeten zijn. Zo heeft de natuur dat bedoeld voor ons. Maar voor het gros van de mensen boven de 25 jaar gaat dit onvoldoende op.  Een groot deel van die mensen kan daadwerkelijk aangeven dat ze slecht slapen; onrustig slapen, veel wakker zijn, ongemakkelijk liggen, chaotisch dromen en niet opgewekt en uitgerust opstaan. Allemaal tekenen van een onvoldoende echte nachtrust.  Maar zelfs onder de mensen die denken dat ze een volledige nachtrust hebben, zijn er legio die een onvoldoende diepe rust hebben voor de herstel-en aanvulwerkzaamheden gedurende de nacht.

 

Zo lang het lijntje niet breekt gaat het goed.

Dit heeft verschillende oorzaken en, hoe kan het ook anders, deze oorzaken zijn te vinden in onze westerse levensstijl, die vaak heel wat gezonde ritmes verstoord.  Oorzaken waar we aan voorbij gaan, want zo lang het gaat zoals het gaat, gaat het goed, gaan we van uit. Zo lang er niks echt kapot gaat blijven we dat lijntje uittrekken. Tot het breekt en dan zijn we eigenlijk dus te laat.

 

Waar moeten we op letten?

De oorzaken voor onvoldoende diepe en onvoldoende gezonde slaap zijn simpel.

Te veel hoofdwerk zoals denken, zorgen maken en computerbezigheden. Dit houdt de ademhaling omhoog, waardoor er onvoldoende circulatie is. Onvoldoende darmwerking, zuivering en vertering.

Te veel activerende stoffen in plaats van opbouwende stoffen in onze voeding, zoals suikers, koffie, thee en alcohol. Ook deze houden de activiteit van het hoofd gaande en zorgen voor meer vervuiling en onvoldoende schoonmaak en opbouw.

Te weinig echte rustmomenten gedurende de dag. Als je overdag eens af en toe een echte pauze pakt dan slaap je beter. Klinkt raar, maar ook in een actieve dag heb je rustmomenten nodig, die zorgen dat je ritme gezond blijft en alles blijft draaien zoals het hoort. Zonder spanningsopbouw en zonder opeenhoping van vuilstoffen. Vandaag de dag is iedereen altijd wel ergens mee bezig, zoals het kijken op de laatste sociale media bijdragen.

Te weinig lichaamsactiviteit. Het bewegen van je lijf zorgt ervoor dat alles in beweging komt in je lijf. Niet alleen je spieren, gewrichten en je bloed, maar ook de darmen, je lever, je nieren en je hartlongfunctie. Te weinig lichaamsbeweging zorgt dus ook weer voor onvoldoende zuivering en opeenhoping van stoffen. Vergelijk het maar eens met een rivier die ingedamd wordt. Het zuivere aspect verdwijnt en een modderpoel ontstaat.

Een gezonde dag, zorgt dus voor een gezonde slaap. Dat is de hoofdregel. Mensen, die slecht slapen, gaan meteen zoeken naar een betere matras of een ander kussen en ofschoon dat goed is voor de commercie, is het hannesen met een emmer die al te vol is.

 

Een schone darm brengt een schone slaap

Naast het regelen van je ritme, je activiteiten en je voeding kun je op het gebied van zuivering nog  extra inzetten. Namelijk de zuivering van je interne milieu via de darmen, de lever en de nieren met Taiwan Chlorella. Zoals we altijd aangeven is er geen betere natuurlijke zuiveraar dan pure Chlorella. Het zuivert je van alle chemische vervuiling. Het verwijdert zware metalen en het ruimt alle rottingsprocessen en schimmels op die ontstaan van opeenhoping van onverteerde etensresten en slechte voeding. Had je de link al eens gelegd tussen zuivere darmen en een lekkere diepe slaap. Waarschijnlijk niet, maar als je het eens zo voor de geest haalt is het toch wel heel logisch, dat echte rust past komt met een opgeruimd en schoon gevoel.

Andersom levert een gezonde slaap, een goede zuivering van je systeem op en zo draaien we de negatieve spiraal om en doorbreken we de steeds kleiner wordende cirkel.

Welterusten

Pin It on Pinterest