Wat is er nog belangrijker dan chlorella?

 

Een goede chlorella, zoals Taiwan Chlorella geeft je extra vitaminen, mineralen, eiwitten en DNA en RNA ondersteuning.Verder zuivert het je lichaam van alle denkbare milieuvervuiling op een manier dat geen ander natuurlijk product kan,

Maar er is iets dat toch nog belangrijker is dan het nemen van Chlorella, namelijk gezond eten. Heel veel van je hedendaagse vervuiling krijg je via voeding, de bekende E-nummers in het eten; de kleurstoffen, emulgatoren, conserverings en smaakversterkers. Daarnaast is het het geraffineerde eten dan onvldoende verteerd wordt dat ook nog voor vervuiling zorgt. Beter de kraan dichtdraaien door gezond te eten dan iets te nemen om het op te ruimen.

Ten tweede krijg je door ‚echt‘ gezond te eten ook alle voedingsmiddelen aan vitaminen, mineralen, eiwitten binnen.

Chlorella geeft je nog meer extra’s en ruimt ook andere vervuiling op, maar door gezond te eten voldoe je al voor het grootste deel aan je behoeften.

Er zijn mensen die denken dat ze gezond eten, maar eigenlijk weet bijna niemand meer wat nog echt gezond eten is. Je moet al bijna medicus of biochemicus zijn om een voedingsetiket op zijn gezondheidswaarde te kunnen beoordelen. Daarbij spreken wetenschappelijke onderzoeken elkaar vaak tegen. Tenslotte wordt er van alles geroepen door populisten en degene die zich niet verdiept hebben in het echte onderzoek. Maar al te vaak begeleid met een waarschuwend vingertje. Helaas vallen binnen deze categorie ook medici, politici en andere professionals waarvan je denkt dat ze iets zouden moeten weten.

Waar moet je dan van uitgaan? Veel mensen geloven het wel en pakken voor de vuist weg wat er aangeprezen wordt en wat er in de schappen ligt. Het gaat hun pet te boven. Maar een onderscheid maken tussen gezond en ongezond eten is niet zo heel moeilijk. Je moet alleen vertrouwen hebben in jezelf en in de natuur.

Henk Helsper schreef een boek hoe dat in z’n werk gaat. Het is echt heel simpel. Dit zou dan ook een heel dun boekje kunnen zijn. Hij schrijft de centrale boodschap echter in een veel grotere context. Hij doet datt om bepaalde zaken duidelijker te maken, maar ook om wat hardnekkige misvattingen te ontkrachten.

Henk Helsper is geschoold in de traditionele Chinese geneeswijze. Na een Westerse medische basis specialiseerde hij zich in acupunctuur, kruidengeneeskunde, qi gong en voeding. Henk wil je niet overtuigen met weer nieuwe wetenswaardigheden, maar brengt je terug naar een kennis die je al hebt; een natuurlijke kennis die door de overrompelende informatie naar de achtergrond verdwenen is.

We gaan niet zozeer kijken naar de therapeutische waarde van verschillende voedingsmiddelen. We gaan vooral uit van normale alledaagse voeding, ons normale eten. Wat is nu echt gezond en wat niet? Op zichzelf al therapeutisch genoeg. Eten is iets alledaags en zou dan ook simpel moeten zijn. Het kiezen en koken van je eten moet niet te omslachtig zijn.

Na het lezen van dit boek weet je voor eens en altijd wat een normale gezonde maaltijd is. Dan laat je je niet meer afleiden door allerlei onderzoeken, beweringen en veranderende opinies. Dan weet je zoiets te plaatsen in een heldere stevige context. Het is allemaal niet zo moeilijk. Je moet het alleen even weten.

Pin It on Pinterest