Wat is CGF nu precies?

CGF is de afkorting voor de Chlorella Growth factor. De Chlorella Growth Factor is een deel van het Chlorella organisme; een deel van de celkern zelfs. Maar het is niet één stofje. Het is een complete samenwerking van een heleboel stoffen, die samen door middel van ingewikkelde processen ervoor zorgen dat de eencellige chlorella zich deelt. Het is dus verantwoordelijk voor de vermeerdering of groei van de totale chlorella populatie.

Waarom is CGF extra speciaal?

De groei van Chlorella is ongekend; binnen 24 uur kan een chlorella-cel minimaal twee maal delen, wat wil zeggen dat binnen 24 uur een totale hoeveelheid chlorella minimaal vier maal groter wordt. Dat is natuurlijk mooi, maar het heeft ook een extra betekenis voor ons mensen wanneer we chlorella nemen. Namelijk het DNA en RNA van Chlorella is zeer basaal. Basaal op een manier dat wij als mensen dit DNA en RNA kunnen gebruiken om onze eigen cellen en dus weefsels te laten groeien en herstellen. Dit is ook met wetenschappelijke studies duidelijk aangetoond. Op dit moment kennen we geen enkel ander dierlijk of plantaardig product dat op deze manier, in deze mate, hiertoe in staat is.

Naast het DNA en het RNA zijn er, zoals gezegd talloze andere stoffen in de celkern die samen zorgen voor deze groei en dit herstel. CGF is het extract van alleen deze stoffen, omdat ze apart zijn onttrokken uit de vele celkernen.

Wat betekent dat voor ons?

Dit betekent dat de chlorella-cel de unieke eigenschap heeft dat het ons werkelijk kan helpen bij ons herstel en  bij onze gezonde groei. CGF als extract van deze eigenschap werkt specifiek op dit gebied nog eens 100 maal sterker.

Hoe gebruiken we CGF de praktijk?

Je kunt CGF dan ook extra inzetten:

 • Bij verminderde groei van kinderen,
 • Voor herstel van een breuk of grotere wond,
 • Bij kanker (om te zeggen dat CGF helpt kanker te genezen gaat te ver, maar het gaat tumorgroei tegen en helpt het herstel van het gezonde weefsel),
 • Na een ernstige ziekte,
 • Bij de eerste tekenen van vergeetachtigheid of dementie,
 • Ter voorkoming van een ernstige ziekte (versterking van je immuunsysteem)
 • Voor extra energie (significant meer dan ginseng of koninginnengelei)

Je neemt CGF dan naast je normale chlorella dosis, want de opruiming van toxines en zware metalen via de celwand en het chlorofyl naast de extra vitamines, mineralen en essentiële aminozuren wil je natuurlijk niet missen.

 

Appendix:

Uit studies naar de werking van CGF blijkt dat bij toediening van CGF:

 • De degeneratie (veroudering, afsterving) van weefsel wordt tegengegaan,
 • De groei en het herstel van weefsel toeneemt (studies op het gebied van huid, skelet en orgaanweefsel),
 • Witte bloedcellen en lymfocyten (afweer en opruiming) toenemen,
 • Het effect van schadelijke bacteriën en virussen wordt tegengegaan,
 • De hoeveelheid groeihormonen toenemen,
 • Er een verbetering plaatsvindt van zenuwcontact-en overdracht
 • Er een afname is van tumorgroei bij kanker.

Mocht je interesse hebben deze studies te lezen dan kun je een lijst van studies op het gebied van CGF en chlorella opvragen via info@taiwanchorella.nl

Mensen schermen nog al graag met wetenschappelijk bewezen of niet. De wetenschap moet echter zich enorm beperken op de variabelen in een studie (kijken met oogkleppen op). Dit betekent dat iedere studie met een zekere ‘slag om de arm’ komt met conclusies die weer omgeven zijn met vragen naar verdere studie.

De natuur laat zich niet vangen in een reageerbuis. Toch vermeld ik hier deze resultaten omdat naast de jarenlange ervaring uit de praktijk, al deze studies samen toch wijzen op de wel zeer speciale wijze van werking van CGF en chlorella.

Pin It on Pinterest