7 dingen die je moet weten voordat je Chlorella koopt!  

Er wordt veel gesjoemeld in de Chlorella wereld. Veel bedrijven zoeken snelle winst omdat dit het gezondheidsproduct van de toekomst is. Ben je op zoek naar een goede Chlorella? We vertellen je in 7 delen waar je op moet letten. 

Deel 1: De zuiverheid van Chlorella
Deel 2: Hoe de celwand van Chlorella gebroken wordt
Deel 3: 100% zuivere Chlorella elementen
Deel 4: Kweekmethode
Deel 5: Chlorella selectie
Deel 6: Kwaliteitscontrole
Deel 7: Prijs-kwaliteitverhouding van Chlorella

De zuiverheid van Chlorella.

Chlorella zuivert je lichaam als geen ander middel; darmplak, residu van pesticiden, herbiciden zware metalen, medicijnen en nog veel andere zaken die je anders nooit kwijt zou raken. Dan wil je natuurlijk dat de Chlorella die je daarvoor gebruikt zelf ook niet vervuild is.

Een goede producent let hierop en doet er alles aan om die zuiverheid te waarborgen. Hiervoor laat hij geregeld zijn product testen. Koop je een Chlorella, check dan eerst deze testrapporten. Wanneer de verkoper deze testrapporten niet heeft of je geen inzage heeft dan kun je grote vraagtekens gaan zetten.

Hoe wordt de celwand van Chlorella gebroken?

Dit klinkt ingewikkelder dan het is. Chlorella is een eencellige micro-alge. Iedere cel is qua opbouw bijna identiek aan een menselijke rode bloedcel. Echter de celwand van Chlorella is veel dikker. Deze bestaat uit drie lagen. Zou je Chlorella zomaar slikken zonder dat er iets mee gedaan is, dan gaan de Chlorella cellen door hun sterke celwand onverteerd door je lichaam. De celwand moet dus worden gebroken om de inhoud, voor ons beschikbaar te maken. Om twee redenen is de manier waarop dit gebeurt cruciaal voor je kwaliteit van Chlorella.

  1. Ten eerste wil je niet dat bij dit breken van de celwand dat de kostbare inhoud beschadigd, want daar slik je het nu juist voor.
  2. Ten tweede wil je de celwand wel breken, maar tegelijk de moleculaire structuur van de celwand intact blijven anders kunnen zware metalen en chemische verbindingen niet meer door de celwand gebonden en zo het lichaam uitgebracht worden.

Lees meer alles hierover in onze blog: “Vijf methodes die voor het breken van de celwand van Chlorella gebruikt worden” 

100% zuivere Chlorella elementen

Wij gebruiken voor ons product 100% pure Chlorella. Klinkt goed, toch? Het is ook waar. Naast dat we 100%  Chlorella gebruiken voor ons product is ook de inhoud 100% Chlorella. Zie je het verschil? Het percentage is vaak een verwarrend concept en teveel producenten maken hier misbruik van. Er wordt vaak geadverteerd met 100% Chlorella. Echter deze 100% chlorella wordt gemengd met een vulmiddel. Zodat de 100% Chlorella nog maar 20% van de inhoud van het product uitmaakt.

Pure chlorella

Een andere term die gebruikt wordt is pure Chlorella. Nu kan dit weer op het feit dat er geen mengvormen gebruikt zijn zoals Chlorella en een extra vitamine. Het hoeft niets te zeggen over de puurheid van het product als zijnde onvervuild. De enige manier om dit te weten te komen is toch weer die testrapporten bekijken.

Wettelijke normen

Misleidende teksten zoals deze worden maar al te vaak gebruikt. Het gaat dan meer om het feit dat de producent binnen de wet blijft met zijn reclame dan dat hij zijn klant wil informeren. ‘biologisch’, ‘organisch’, ‘natuurlijk’ Het zijn allemaal termen die te pas en te onpas gebruikt worden. Biologische Chlorella bijvoorbeeld verwijst naar een procedé dat gevolgd moet worden en niet naar de zuiverheid of de echte natuurlijke oorsprong.

Hoe kun je nu weten of je echte goede Chlorella gevonden hebt? Kijk naar de website van het product en lees deze goed. Kijk voorbij de beloften en de voorbeelden waarvoor je het allemaal kunt gebruiken. Kijk naar testrapporten en hoe de kwaliteitscontrole uitgevoerd wordt.

Het is jammer dat je tegenwoordig alleen nog maar met een scheef oog en een cynische blik verkoopteksten kunt lezen. Taiwan Chlorella Europe probeert op alle gebieden zo duidelijk mogelijk te zijn zodat u weet wat u koopt; een echt kwaliteitsproduct.

Kweekmethode

De werken van Chlorella is meervoudig. Lees hier alles over de werking van Chlorella. Het is ondertussen bekend dat Chlorella het lichaam zuivert van plak en gifstoffen, een hoogwaardig supplement is voor vitamine, mineralen en essentiële aminozuren. Daarnaast heeft Chlorella een zeer sterk herstellend vermogen bij ziekte en revalidatie.

Tenminste, dit kan de werking van Chlorella zijn. Net als iedere plant en dier heeft ook Chlorella bepaalde voeding en omstandigheden nodig om zich te ontwikkelen. Licht, temperatuur, zuurstof, mineraalrijke voeding en zuiver water zijn daarbij van groot belang.

Veel producten kweken Chlorella onder kunstmatige, makkelijk controleerbare omstandigheden. Bijvoorbeeld om de opbrengst zo groot mogelijk te maken of om de zuiverheid absoluut te garanderen. Hiermee gaat echter de balans, die van Chlorella maakt wat het is, verloren. Zo geeft een kweek in buizen, zonder daglicht wel een heel zuivere Chlorella, maar eentje die, door de opbouw van de cel, nauwelijks nog een herstellend en zuiverend vermogen bevat. Op de kunstmatige manieren kweek je als het ware een zwaar gehandicapte Chlorella. De naam chlorella verwijst naar het hoge chlorofylgehalte. Iets wat je alleen verkrijgt door fotosynthese en dus onder de zon. In de natuur is alles in evenwicht en vraagt alles z’n tijd. Wanneer we gaan forceren in tijd of in het leggen van accenten, dan gaat het mis. Het is de natuur die Chlorella haar prachtige krachten geeft.

Ben je op zoek naar een goede Chlorella? Let dan op of deze onder de meest natuurlijke en zuivere omstandigheden gekweekt is. Ben kritisch en koop geen Chlorella die toch niets doet. We duren te zeggen dat Taiwan Chlorella op de meest natuurlijke manier en in de meest zuivere omgeving wordt gekweekt. Nogmaals verwijzen we hiervoor naar de testrapporten

Chlorella selectie

Chlorella is een eencellig waterplantje. Zo moet je het zien. Door deling ontstaan er twee. Dan vier, acht enzovoort totdat er miljoenen zijn die een pilletje of een poeder voor jou kunnen vormen. Nu is een deling niet altijd optimaal en ontstaan er na een deling ook zwakkere cellen. Gebruik je ook deze voor verdere deling dan gaat de uiteindelijke kwaliteit van je Chlorella dus achteruit.

Bij Taiwan chlorella zoeken we om te beginnen de beste cellen uit om een nieuwe kweek in te zetten. Dit gebeurt in een laboratorium onder een microscoop en is een tijdrovende arbeid. Maar wel eentje die garandeert dat we met het beste beginnen. Gedurende het groeiproces (deling) houden we strak in de gaten of er ergens degeneratie (vermindering van kwaliteit) optreed. Is dat het geval dan worden ook deze cellen verwijderd. Zo houden we iedere kweek sterk en optimaal van kwaliteit.

De kweek van een bepaalde partij Chlorella duurt bij ons dan ook drie maanden en vraag veel man-uren om alles perfect te houden. Wil je snel geld verdienen aan Chlorella dan kun je je voorstellen dat je je hierom niet bekommert. De klant kan het toch niet meten en groen is groen toch. Zowel de Chlorella als de kleur van de dollar. Voor jouw gezondheid maakt het wel uit, want je wilt toch alleen maar het beste voor je lijf in deze tijd van energieverstrooiing en vervuiling.

Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole is van het uiterste belang voor ons. Uit elke geoogste partij chlorella wordt een monster genomen en gemengd in een zoutoplossing. Hieruit wordt een cultuur bereid om te bepalen of er eventuele bacteriële groei aanwezig is. Computer gecontroleerde metingsprocessen worden vervolgens ingezet om het componentprofiel van de Chlorella te bepalen. Als een partij Chlorella niet aan de voorgeschreven normen voldoet wordt deze verwijderd. Nadat de chlorofyl inhoud is gemeten en goedgekeurd met behulp van een kleuren spectro-photometer, wordt de Chlorella ten slotte onder een microscoop onderzocht om zeker te zijn dat er geen onzuiverheden aanwezig zijn. Dan pas wordt het product verpakt voor de verkoop.

Grondige analyse bepaalt de biochemische samenstelling en de microbiologische componenten van het poeder. Wij vinden dat Chlorella moet voldoen aan strenge wettelijke normen als om verkocht te mogen worden voor menselijke consumptie. Onze tabletten bevatten geen vul -of bindmiddelen en alleen wanneer de chlorella 100% puur is en geen onzuiverheden bevat kun je dit ook doen zonder bind -en vulmiddelen. Voor de kenner is een puur tablet herkenbaar aan kleur en hardheid.

Onze kwaliteitscontrole nogmaals in opsomming:

  • Bacterieel onderzoek
  • Nutritionele analyse
  • Kleur inspectie
  • Volume controle
  • Zuiverheidsproeven

Wanneer een batch van Chlorella niet voldoet aan de normen van bovengenoemde tests, wordt het verwerkt als een ingrediënt voor diervoeding. Naast onze eigen kwaliteitscontrole laten we onze Chlorella ook nog eens gereld testen door een  extern onafhankelijke instituut. We doen dit om te kijken of we door de jaren heen blijven verbeteren en we doen dit om uitgebreid de totale content van Chlorella microbiologisch nog eens na te kijken.

Pure-Alga-Tech

Dit is het keurmerk dat de kwaliteit garandeert van de geproduceerde Chlorella door Taiwan Chlorella manufacturing Company. Door te kiezen voor Pure-Alga-Tech bent u verzekerd van topkwaliteit Chlorella, De ervaring van 54 jaar heeft bij ons geresulteerd in de productie van een ultiem natuurlijk gezondheidsproduct.

Prijs-kwaliteitverhouding van Chlorella

Wanneer de prijs van Chlorella erg laag is, kun je ervan uitgaan dat je een inferieure kwaliteit koopt. Het natuurlijke proces kost tijd. De kwaliteitscontrole kost tijd en er zijn veel mensen bij betrokken. De manier van de celwand breken is een minutieus en duur proces. Externe controle kost geld en tenslotte de continue selectie van de batches (partijen) kost tijd en intensiteit.

Nu kun je natuurlijk hieraan voorbij gaan; geen selectie, maar alles maar laten groeien. Breek massaal die celwand, dat de complete inhoud hier ook mee kapot gaat, ziet toch geen mens. Geen zuiverheidscontrole want het hoeft allemaal niet zo zuiver. Een geforceerde kweek, wel zo snel. En last but not least, de grootste winstfactor; het vermengen van Chlorella met een bindmiddel.

Zo zie je dat Chlorella niet altijd chlorella is. Door het op de laatste manier te doen kun je je winstmarge maar liefst vijftig maal vergroten. Dat hebben we bij Taiwan Chlorella eens uitgerekend; wanneer we niets meer aan de kwaliteit zouden doen, maar alles aan de winst dan konden we 50 maal meer verdienen. Zo zie je dat het verkeerde gedrag de grootste beloning krijgt. Dit is zo vaak het geval wanneer het gaat over natuurlijke producten. Nu denk je dat Chlorella een onbekend product is, een niche, maar niets is minder waar. Miljoenen kilo’s Chlorella worden ieder jaar over de wereld verkocht.

Wij kweken al Chlorella sinds 1964. En al die tijd zijn we onszelf en onze Chlorella aan het verbeteren. Dat is dus nu 55 jaar werken aan verbetering. We zijn trots op onze Chlorella en willen alleen het beste verkopen. Wanneer je een auto rijdt dan maakt het niet zoveel uit of je in een 20 jaar oude fiat of in een gloednieuwe mercedes rijdt. Beide komen op dezelfde plek, beiden bieden een dak en verwarming.

Maar wanneer het om je gezondheid gaat heb je liever te maken met arts die al meer dan 50 jaar zijn vak perfectioneert, dan met een snelle zakenman die een crashcursus opereren voor dummies heeft gedaan.

Wil je een persoonlijk advies voor jouw situatie? Dat kan! Mail ons op info@taiwanchlorella.eu  Vertel in deze mail je klacht, je medicatie van verleden en heden. Geef ons ook je grootte en gewicht. Voel je zuiver met Taiwan Chlorella

Pin It on Pinterest