Vijf methodes voor het breken van de celwand van Chlorella.

Vijf methodes die voor het breken van de celwand van Chlorella worden gebruikt.

Er zijn vijf methodes die voor het breken van de celwand gebruikt worden. Lees hier alles over de methodes.

  1. De dynomill methode
  2. Ultrasonische methode
  3. De vries-dooimethode
  4. Ultra korte golf methode
  5. De pressure release methode

De dynomill methode

In de 70er  jaren was dit de beste methode. Bij deze methode malen kleine glazen of ceramische balletjes de Chlorella cellen kapot. We weten nu dat niet alleen de celwand opengebroken wordt, maar dat er veel meer kapot gaat waaronder de chloroplasten, de mitochondriën en de celkern. Juist deze maken samen het overgrote deel uit van het zo waardevolle CGF (chlorella growth factor). Ook de celwand zelf wordt te zeer verpulverd waardoor zijn functie ook sterk achteruit gaat functie (verwijdering van zware metalen).het merendeel van de van de celmembraan/celwand gaat verloren omdat deze teveel verpulverd wordt.

Omdat alles uiteenvalt komt alles vrij voor oxidatie en gaat de waardevolle inhoud snel verloren. Tenslotte is er altijd een vervuiling van de Chlorella met glasstukjes van de balletjes. Niet meer de methode van nu dus.

Ultrasonische methode

Ultrasonische trilling brengt een proces op gang dat we cavitatie noemen wordt. Door de trillingen worden kleine belletjes gevormd. Deze exploderen uiteindelijk waarmee ze de  celwand kapotscheuren. Voor de celwand is het een goede methode, maar voor de onderdelen van de cel niet omdat deze met de explosie ook grotendeels uiteenvallen.

De vries-dooimethode

De vries-dooimethode werkt aan de hand van het vormen van ijskristallen in het binnenste van de cel waardoor deze uitzet en breekt. Bij het ontdooien is de celwand gebroken en de inhoud bereikbaar. Echter ook hier blijft de schade niet beperkt tot de celmembraan. Ook de inhoud zoals wederom de kern, de mitochondriën en de chloroplasten gaan hiermee kapot.

Ultra korte golf methode

De ultra korte golfmethode werkt aan de hand van een soort magnetronstraling. Wanneer je de werking van de magnetron kent dan weet je dat popcorn niet alleen popt (de celwand), maar dat ook eiwitten denatureren oftewel hun werking verliezen. De hoge temperatuur kookt de cel van binnen en vernietigd eigenlijk zo’n beetje alles wat waarde heeft. Deze methode is de goedkoopste, de snelste en wordt ondanks de slechte uitkomst nog heel veel gebruikt. Dit om maar te kunnen zeggen dat de celwand gebroken is.

De pressure release methode

Dit is de meest moderne methode. Chlorella gaat onder een enorme snelheid van een laag drukvat naar een hoog drukvat en weer naar een laag drukvat. Dit gebeurt in een milliseconde. De cel popt open door de drukverschillen, maar niet zodanig dat ie uit elkaar klapt. De celmembraan scheurt alleen. Hierdoor zijn alle nutriënten voor ons beschikbaar en blijft de zuiverende werking optimaal. Doordat de Chlorella niet onderhevig is aan oxidatie is de opbrengst voor ons vele malen groter en is de Chlorella ook veel langer houdbaar.

Wil je een persoonlijk advies voor jouw situatie? Dat kan! Mail ons op info@taiwanchlorella.nl  Vertel in deze mail je klacht, je medicatie van verleden en heden. Geef ons ook je grootte en gewicht. Voel je zuiver met Taiwan Chlorella

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: