Recept tegen steeds terugkerende blaasontsteking - Taiwan Chlorella Europe

Recept tegen terugkerende blaasontsteking

Veel mensen (met name vrouwen) hebben met een bepaalde regelmaat last van blaasontsteking. Een blaasontsteking is een ontsteking van het slijmvlies van de blaas door bacteriën. Vaak gaat het om bacteriën die in de darm leven en via de plasbuis in de blaas terecht komen. Daar veroorzaken ze dan een ontsteking. De Verschijnselen van een blaasontsteking zijn: pijn bij het plassen, vaker kleine beetjes plassen, pijn in uw rug of onderbuik. Deze pijn kan schrijnend en zeer intens zijn. Soms is de bacteriële infectie aantoonbaar maar soms ook niet.

Beginnend met paracetamol zal de huisarts je hierna een antibiotica-kuur voorschrijven. Nu is antibiotica een middel dat zoveel kapot maakt en daarom alleen in zeer extreme situaties ingezet dient te worden. Mede vanwege het feit dat wanneer je de onderliggende situatie van een blaasontsteking goed begrijpt, er andere en betere acties te ondernemen zijn.

Wat gebeurt er dan precies bij een blaasontsteking?

De ontstekingsbacteriën komen binnen en nestelen zich in het slijmvlies. Dit gebeurt bij iedereen en dagelijks. In een normale situatie echter is je afweer sterk genoeg en het milieu waarin deze kan opereren schoon genoeg zodat er geen ontsteking ontstaat. De bacteriën worden bestreden en opgeruimd. Is je slijmvlies echter vervuild dan hebben je afweercellen hiermee al heel veel werk. Is het slijmvlies daarbij ook nog te koud dan kunnen deze afweercellen onvoldoende krachtig werken. Het resultaat is dat de bacteriën dan vrij spel hebben en jij weer met een blaasontsteking zit.

Het tegengaan en oplossen van het probleem van een blaasontsteking ligt dus niet bij de uitroeiing van bacteriën via antibiotica, maar die ligt in de situatie ervoor. Antibiotica zal de bacteriën doden, maar zoveel vervuiling en zwakte achterlaten dat je slijmvlies er alleen maar slechter van wordt. We moeten het dus zoeken in het verwarmen van de onderbuik en het schoonmaken van het slijmvliesmilieu waarin je afweer moet werken. Ervaring verteld dat dit zeer snel en effectief werkt, mits serieus en regelmatig toegepast.

Wat is het recept tegen frequente blaasontsteking?

zorg dat je het altijd warm hebt. Met  name warme voeten zodat de koude niet op kan trekken. Drink 3 maal per dag gemberthee voor de verwarming van je darmen, nieren en ook de blaas. Van verse gember snijd je een paar plakjes af, doe daar koken water op en klaar. Misschien wat honing erbij. Doe 2 maal daags een warme kruik op de onderbuik gedurende 20-30 minuten. Neem 3x daag (3 gr voor vrouwen, 4 gr voor mannen) Taiwan Chlorella, een zeer sterke oxidator en opruimer van vuil in de darmen en daarmee slijmvliezen. Hiernaast bouwt en ondersteunt het de afweercellen. Optioneel is cranberry thee of sap voor de antioxidanten.

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: