Het recept tegen Diabetes - Pure Chlorella voor jouw gezondheid

Recept tegen diabetes

Bij Diabetes zijn veel orgaansystemen betrokken die allemaal positief beïnvloed worden door Chlorella. Met de informatie in dit stuk helpen we je verder in je strijd tegen diabetes. De inhoud van deze blog is mede tot stand gekomen dankzij het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK) en Alan Shuldiner, M.D., University of Maryland.

Onze cellen gebruiken glucose voor hun energie en wordt door het bloed naar de cellen gebracht. Insuline is de stof die ervoor zorgt dat glucose kan worden opgenomen. Diabetes is de naam voor een groep ziekten waarbij er onvoldoend insuline is om de glucose (suiker) in het bloed door de lichaamscellen op te laten nemen. Glucose(suiker) blijft in te hoge mate in het bloed waardoor een te hoge bloedsuikerspiegel ontstaat.

Soorten diabetes

Diabetes kent meerdere typen. Bij Diabetes 1 maakt de pancreas te weinig insuline doordat eigen witte bloedcellen de cellen aanvallen die insuline produceren. Bij Diabetes 2 is er een insuline weerstand. De insuline in het bloed wordt onvoldoende gebruikt door de spier, vet en levercellen. Diabetes 2 kan zich verder ontwikkelen tot een vorm waarbij er ook te weinig insuline aangemaakt wordt.

Nu heeft de medische wetenschap wel al wat vragen beantwoord, maar weet nog steeds niet het naadje van de kous wat de oorzaken precies zijn voor zowel type 1 als 2. Wat we wel weten is dat een rol speelt met welke capaciteiten je op de wereld gezet bent. Waar ben je sterk in en wat zijn je zwaktes. Met andere woorden over-erfelijkheid. We weten ook dat een tweede rol ingevuld wordt door de zaken die je tegen komt in je leven. Zo is er bijvoorbeeld de relatie tussen slechte babyvoeding en type 1. Ook kan type 1 ineens duidelijk worden na een virusinfectie. Verder spelen medische en chemische gifstoffen (b.v. nicotine), te slechte voeding, te weinig lichaamsbeweging of een verzwakking van je lichaam (ziekte, bevalling) een rol in het ontstaan en verergeren van zowel type 1 als 2. In deze tweede rol zien we al wat dingen die je dus kunt doen tegen Diabetes. Wat kunnen we nog meer doen?

Verergen van de aandoening

De pancreas, de lever, het hormoonstelsel, de afweer en veel meer andere systemen zijn allemaal betrokken bij diabetes. Een aandoening van deze orde van grootte wordt getriggerd of verergerd door drie dingen:

  1. Verzwakking
  2. Overbelasting
  3. Vervuiling

Dat is waar je het op moet aanpakken. Gezonde voeding zorgt voor de juiste energie en geen toename van vervuiling, Stoppen met roken, onnodige medicatie en alcohol is een tweede stap. Ten slotte een geregeld leven met een gezond ritme van lichamelijke belasting en ontlasting. Dat zijn de eerste zaken die je moet uitzoeken en aanpakken.

Maar dan zit je nog met de vervuiling die niet vanzelf opgeruimd kan worden. De verzwakking van je cellen en de ontregeling van je systemen. Op alle drie deze fronten helpt Chlorella. Teveel vetcellen, spiercellen en levercellen slaan teveel gifstoffen op. Het chlorofiel van Chorella ruimt de gifstoffen op waardoor de cellen kunnen normaliseren. Hetzelfde geldt voor de gifstoffen en de slakken in de darmen. Bij alle auto-immuunziekten speelt vervuiling van het interne milieu een rol. Dan is er het DNA en RNA van Chlorella.

Dit zorgt voor een herstel van de celstructuur en de celwerking. Met een verbetering van de individuele cel verbetert ook de onderlinge interactie en de communicatie en overdracht tussen de verschillende complexe systemen. Ten slotte is er het complete vitaminecomplex, de mineralen en het hele essentiële voedingscomplex van Chlorella dat voor een gebalanceerde energie zorgt. Een gebalanceerde voeding betekent verdere normalisatie.

 

Verschillende onderzoeken

Aparte onderzoeken uitgevoerd in Zuid-Korea, de Verenigde staten en Taiwan tonen elk de effectiviteit van Chlorella ten aanzien van een verlaging van de bloedsuikerspiegel, een verbetering van de insulinegevoeligheid en de glucoseverwerking van de lever. Alle studies lieten tevens zien dat hoe hoger de dosis Chlorella, des te groter het effect. Andere studies laten zien dat Chlorella als perfect mengsel van hoogwaardige eiwitten en een heel scala aan zeer complexe koolhydraten. Zorgt voor een gestage stroom van energie in het lichaam. Dat betekent een vermindering in de pieken van insuline secretie. Met dit alles blijkt Chlorella zowel nuttig voor patiënten met diabetes type 1 als type 2.

Diabetes is niet iets wat je licht op wilt nemen. Het zorgt voor een boel problemen. Zenuw en aderbeschadiging, hartziektes, herseninfarct, nierziektes, blindheid en amputaties. Om er maar eens een paar te noemen. Zorg goed voor jezelf en pak de zaken grondig aan.

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: